Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.
Galbenusurile mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema.Adaugat laptele fierbinte,omogenizat si dat din nou pe foc,pana s-a ingrosat putin compozitia.Lasat la racit.
Intre timp batut frisca si amestecat-o cu mascarpone.Dupa ce compozitia de oua s-a racit adaugat cate putin in amestecul de frisca,amestecand continuu.
Impartit compozitia in 2 parti.In una pus cacaoa amestecata cu Nesquik,iar in cea de doua siropul de menta.Pus vasele la congelator,pana s-a intarit putin.
In tava in care copt blatul,tapetata cu folie alimentara pus compozitia pentru inghetata,strat dupa strat si acoperit cu blatul de bezea.Invelit totul in folie si am dat din nou la congelator,pana la congelarea completa.