Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:
Pentru jeleu:
Preparare
Cu siguranta cel mai cremos cheesecake si elegant preparat pana acum, ti-l recomand intr-o zi calduroasa. Aproape ca o inghetata topita, cu gust de cafea, un desert pe care cei mici probabil nu-l vor gusta, dar adultii deja familiarizati cu aroma cafelei il vor aprecia cu siguranta. Prima data i l-am pregatit unei prietene pentru o petrecere si nu am rezistat sa nu-l repet la cateva zile distanta. Reteta originala, din GoodFood era cu Baileys in loc de cafea, insa pe mine m-a inspirat lichiorul de cafea Angelli, la drept vorbind, si mult mai accesibil ca pret. In functie de posibilitati si imbold de moment, poti asadar, modifica fin gustul acestui cheesecake.
Gelatina o pui la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. O lasi aprox. 5 min, apoi o pui la bain-marie pana cand gelatina se topeste si devine limpede (eu am pus-o direct pe foc foarte mic, numai cateva secunde, amestecand. Atentie sa nu fiarba!). Intre timp mixezi bine Quark-ul, mascarponele, lichiorul, gelatina, smantana lichida si esenta de cafea. Bati cele doua oua cu zaharul fin si le incorporezi in crema, mixezi cat sa devina amestecul spumos si cremos. Toata compozitia o torni peste blat si lasi totul la frigider macar 3 ore, pana cand se intareste.
Apoi prepari jeleul, din cafeaua proaspat facuta si racita, amestecata cu zaharul si gelatina preparata ca mai sus dar in numai 2 linguri de apa. Torni cu grija peste prajitura si lasi la rece peste noapte. Pofta buna!
Comentarii:
Exceptionala! Cea mai fina prajitura din cate am mancat!