Canelés de bordeaux

votează acum
Desert
Dificil
1 h 20 m

Se spune ca numele acestei delicatese vine de la formele cilindrice cu striatii (cannelés) in care se coc prajiturelele. O alta ipoteza este ca: Călugăriţele dintr-o mănăstire din Bordeaux, aparţinând Ordinului Bunei Vestiri, au început să coacă nişte preparate micuţe din aluat, folosind gălbenuşurile donate de viticultorii locali care clarifiau vinurile cu albuşuri de ou. Altii spun c-ar fi de fapt urmasul unei prajituri (canole) care se facea in Bordeaux in vremuri vechi.

Ingrediente

14

Preparare

Preparare30 min
Gătire50 min
  • Canelés de Bordeaux - Preparare etapa 1Într-un bol, bateti ouale.
    Pastaia o taiati pe lungime si o curatati bine de seminte.
    Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata, semințele de vanilie, esenta de vanilie si untul. Asigurați-vă că untul este topit. Se toarnă laptele fierbinte peste ouă amestecand in continuu.
  • Canelés de Bordeaux - Preparare etapa 2Lasam sa se raceasca.
    Într-un castron, amestecati făina, migdale macinate si zahărul.
    Se adaugă treptat laptele răcit (fără păstaia de vanilie). Se amestecă bine.
    Punem să se odihnească 24 de ore la frigider.
  • Canelés de Bordeaux - Preparare etapa 3Incalziti cuptorul la 240 ° C.
    Ungeti formele ondulate cu unt.
    Am pus fructe de padure in cateva din forme- fructele se vor ridica si vor ramane la suprafata.
    Scoateți compozitia din frigier, amestecati-o bine.
    Se toarnă în forme, se vor umple numai pe trei sferturi.
  • Canelés de Bordeaux - Preparare etapa 4Dam la cuptor. Dupa 10 minute, schimbam temperatura la 190 ° C si se vor coace inca 40 minute urmarindu-le din când în când.
  • Canelés de Bordeaux - Preparare etapa 5Lasam sa se raceasca un pic si le scoatem din forma cand sunt inca calde.
    Aceste prăjituri mici si minunate pot fi savurate în principiu cu o cafea.
  • Canelés de Bordeaux - Preparare etapa 6Am făcut o parte si-n forme de muffins .... lasam inca 15 minute la cuptor, sunt la fel de bune, mai putin aspectoase dar se demuleaza mai usor hi hi.

Punctează această reţetă

catalina_lCatalina_l

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: