Preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Pregatiti blatul de pandispan dupa indicatiile de aici. Tapetati o forma de tort cu diametrul de 20 cm cu hartie de copt si turnati compozitia. Dati la cuptor pentru 25-30 de minute. Lasati sa se raceasca blatul pe un gratar metalic. Dupa ce s-a racit complet, il taiati in doua, pe orizontala.
Crema: ciocolata si frisca lichida o topiti pe baiun-marie, sa nu fiarba, doar cat sa se topeasca ciocolata. Lasati castronul cu amestec sa se raceasca bine, dupa il mai lasati la frigider cel putin o ora. Sosul de fructe de padure: rasturnati fructele intr-o craticioara si le lasati sa se deschete. Adaugati zaharul si sucul de lime.
Cand fructe sunt complet deschetate, asezati craticioara pe foc si fierbeti sosul. Spre final adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece. Lasati sosul sa se raceasca bine. Cu ajutorul mixerului spumati bine crema de ciocolata. Cafeaua o aromatizati cu putin rom.
Asamblare: pe un platou asezati prima parte din blat, o insiropati bine. Turnati jumate din cantitatea de sos de fructe de padure, nivelati bine. Adaugati jumate din crema de ciocolata, urmatorul blat si procedati asa pana terminati.
La partea cu decoratul nu pot sa ma laud. A avut 200 g martipan pe care a incercat sa-l modelez intr-un fel. O parte din el l-a colorat in roz, vroiam rosu, dar asa mi-a iesit .