Se separa albusurile de galbenusuri se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat uleiul albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat,apoi se adauga "maioneza" de galbenusuri,se amesteca usor se adauga faina usor,se incorporeaza bine
Se pune pe tava de cuptor hartie de copt ,se toarna aluatul si se da la cuptor pana se face auriu (aproximativ 30 minute)
Se pregateste crema: se topeste ciocolata,apoi se ia de pe foc si se adauga mascarpone se amesteca bine pana la omogenizare atentie! crema trebuie facuta cand se scoate blatul pentru ca se intareste cand incepe sa se raceasca
Se scoate blatul,se indeparteaza foaia de copt , se lasa sa se raceasca apoi se taie in 2 - 3 pe verticala se decupeaza o foaie de hartie in forma de brad si se aseaza deasupra blatului. se taie blatul in forma bradului
Se intinde crema pe toate blaturile tortului inclusiv pe deasupra
Se imbraca tortul bine in ciocolata,apoi se aseaza stelutele dejur imprejur formand conturul bradului
Comentarii (15):
Super!!!
Idea formei este interesanta.multumim si sarbatori cu bine.
Delicios
Excelent!!
Special ptr. sarbatori.
De sezon.
Ok
Crema se intinde peste blatul NEINSIROPAT? nu e prea ..uscat?
Blatul se taie transversal ! bebe !
Superb