Tort bradut de craciun

Desert
8 porții
Ușor
1 h 30 m

Ingrediente

8

blat:

crema:

decor:

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Se separa albusurile de galbenusuri
    se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat uleiul
    albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat,apoi se adauga "maioneza" de galbenusuri,se amesteca usor
    se adauga faina usor,se incorporeaza bine
  • Se pune pe tava de cuptor hartie de copt ,se toarna aluatul si se da la cuptor pana se face auriu (aproximativ 30 minute)
  • Se pregateste crema:
    se topeste ciocolata,apoi se ia de pe foc si se adauga mascarpone
    se amesteca bine pana la omogenizare
    atentie! crema trebuie facuta cand se scoate blatul pentru ca se intareste cand incepe sa se raceasca
  • Se scoate blatul,se indeparteaza foaia de copt , se lasa sa se raceasca apoi se taie in 2 - 3 pe verticala
    se decupeaza o foaie de hartie in forma de brad si se aseaza deasupra blatului. se taie blatul in forma bradului
  • Se intinde crema pe toate blaturile tortului inclusiv pe deasupra
  • Se imbraca tortul bine in ciocolata,apoi se aseaza stelutele dejur imprejur formand conturul bradului
  • Se poate orna dupa dorinta fiecaruia
CCristinaivan

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Super!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Idea formei este interesanta.multumim si sarbatori cu bine.

abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

Excelent!!

abuz

anonymous

Special ptr. sarbatori.

abuz

anonymous

De sezon.

abuz

Theodora

Ok

abuz

anonymous

Crema se intinde peste blatul NEINSIROPAT? nu e prea ..uscat?

abuz

anonymous

Blatul se taie transversal ! bebe !

abuz

anonymous

Superb

abuz
  • pagina 1 / 2