Pentru rulada se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albeste. se adauga faina, amidonul si nucile pisate. Separat se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, amestecand incet sa nu se lase albusurile. Se toanna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 15-20 minute. Cand e gata se ruleaza cu un servet umed.
Crema: Cele 4 oua impreuna cu zaharul se freaca cu o lingura si se fierb pe baine-marie pana se ingrasa si are consistenta. Seamana cu o mamaliga. Se lasa la rece. se face un sirop din zahar, apa si cand s-a legat se adauga romul.
Intr-un bol se freaca untul spuma, se adauga vanilia si crema de oua. Cu o pensula se unge rulada cu sirop, apoi se adauga crema si se ruleaza.
Pentru a imbraca rulada se face un ganache. Se incalzeste smantana, se adauga peste ciocolata rupta in bucati si se mesteca pana se dizolva. Se da la rece, apoi se bate cu mixerul pana devine cremoasa.
Din rulada se taie doua bucati mai mici, care sa reprezinte cioturile buturugii si se lipesc cu crema de rulada.
Se acopera toata rulada cu restul de crema. Se fac stiati care sa reprezinte nervurile lemnului. Cum nu am avut decorati din zahar, a aranjat cu podoabe care se folosesc la brad.
Comentarii (13):
E foarte buna,era preferata nuntilor pe vremea cind eram eu copil
Super
A fost foarte delicioasa
Arata minunat
Super
Super buna
Foarte bun
Bon
Cea mai buna prajitura
Super tare