Petitchef

Tortul Buturuga de Craciun

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Pentru blatul de rulada:

Pentru crema:

Pentru sirop:

Pentru glazura:

Preparare

  • Pentru rulada se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albeste. se adauga faina, amidonul si nucile pisate. Separat se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, amestecand incet sa nu se lase albusurile. Se toanna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 15-20 minute. Cand e gata se ruleaza cu un servet umed.
  • Crema:
    Cele 4 oua impreuna cu zaharul se freaca cu o lingura si se fierb pe baine-marie pana se ingrasa si are consistenta. Seamana cu o mamaliga. Se lasa la rece. se face un sirop din zahar, apa si cand s-a legat se adauga romul.
  • Intr-un bol se freaca untul spuma, se adauga vanilia si crema de oua. Cu o pensula se unge rulada cu sirop, apoi se adauga crema si se ruleaza.
  • Pentru a imbraca rulada se face un ganache. Se incalzeste smantana, se adauga peste ciocolata rupta in bucati si se mesteca pana se dizolva. Se da la rece, apoi se bate cu mixerul pana devine cremoasa.
  • Din rulada se taie doua bucati mai mici, care sa reprezinte cioturile buturugii si se lipesc cu crema de rulada.
  • Se acopera toata rulada cu restul de crema. Se fac stiati care sa reprezinte nervurile lemnului. Cum nu am avut decorati din zahar, a aranjat cu podoabe care se folosesc la brad.


Poze

Tortul Buturuga de Craciun
Tortul Buturuga de Craciun - poza 2
Tortul Buturuga de Craciun - poza 3

Întrebări:




Comentarii (13):

02/02/2017

E foarte buna,era preferata nuntilor pe vremea cind eram eu copil

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/12/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2014

A fost foarte delicioasa

(0) (0) Abuz
31/07/2013

Arata minunat

(0) (0) Abuz
17/03/2013

Super

(0) (0) Abuz
09/02/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
06/12/2012

Foarte bun

(0) (0) Abuz
28/12/2011

Bon

(0) (0) Abuz
03/09/2011

Cea mai buna prajitura

(0) (0) Abuz
Cocolino
Cocolino, 06/01/2011

Super tare

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Aperitiv buturuga de crăciun
Aperitiv "buturuga de crăciun"
20 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
8 porții
2 h 2 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa! Piftia - la mare rang pe masa de Craciun Piftia - la mare rang pe masa de Craciun

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează