Pregatesti rulada asa: Amesteci 4 galbenusuri cu zaharul si cacaua, pana se omogenizeaza. Dupa ce compozitia devine cremoasa , adaugi oul intrg si amesteci in continuare. A daugi compozitia peste albusurile batute spuma , impreuna cu faina si amesteci usor pana la omogenizare.
Ungi o foaie de hartie de copt cu unt sau margarina si o asezi intr o tava, apoi torni aluatul peste ea; lasi tava in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.Scoti rulada din cuptor si o asezi pe un prosop umed.
Pregatesti crema asa: Faci un sirop mai gros din zahar si apa, fierte la foc mic.Versi siropul caldut peste galbenusuri, amestecand cu telul continuu; lasi compozitia la racit apoi adaugi untul si amesteci, pana obtii o crema groasa.
Adaugi fie cacao, fie ciocolata topita, apoi esenta. Ungi aluatul cu aceasta crema , rulezi si stergi crema care se scurge la extremitati.
Pentru decor iti trebuie: 1 tableta ciocolata sau 100g ciocolata de menaj, nuca de cocos, zahar pudra, decoratiuni care sa se potriveasca den martipan sau orice altceva.
Decorezi asa: Tai extremiatatile ruladei pe care le asezi pe rulada sub forma de cioturi de copac. Acoperi rulada cu ciocolata topita pe baie de aburi si cu o furculita tragi dungi care sa imite scoarta de copac.
Presari zahar pudra, nuca de cocos, foloseste-ti imaginatia pentru a crea un decor de iarna cat mai frumos.
Comentarii:
Perfecta
:)
E buna pt. ca imi pune 10 la franceza daca stiu sa o fac
Am mincat asa ceva si este foarte buna
Foarte tare...
Imi place 100%
Imi place 100%
Mia iesit minunata;)
Cred ca este ffff buna
E ok