Petitchef

Buturuga cu crema de ciocolata si portocale

Desert
8 porții
45 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Albusurile se bat spumă separat, după care amestecul cu făina se încorporează usor în albusurile-bezea.
    Compozitia rezultată se dă aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preîncălzit, într-o tavă pătrată unsă cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.
    Se încearcă cu scobitoarea să fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tavă, pe un servet foarte curat si umed, care se rulează si se derulează cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se lasă blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.

    Crema: Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel crema se va raci rapid).

    După ce crema s-a intarit, se unge blatul cu un strat uniform, se rulează strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucăti tăiate se pun sub formă de cioturi pe buturuga astfel formată. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se dă platoul cu buturuga la rece.

Rețete inrudite

YouTube

Buturuga tiramisu


Poze

Buturuga cu crema de ciocolata si portocale
Buturuga cu crema de ciocolata si portocale - poza 2
Buturuga cu crema de ciocolata si portocale - poza 3
Buturuga cu crema de ciocolata si portocale - poza 4
Buturuga cu crema de ciocolata si portocale - poza 5
Buturuga cu crema de ciocolata si portocale - poza 6

Întrebări:

Aluatul nu este corect? Unde sunt galbenusurile de oua?

Răspuns:

Poate mi-a scapat ceva cand am scris reteta aici? Textul complet si pozele sunt aici: http://www.retete-vechi-si-noi.info/2010/12/buturuga-cu-crema-ciocolata-si.html




Comentarii (13):

24/04/2015

Gustosa si de efect !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2013

F buna

(0) (0) Abuz
02/05/2013

O fac si eu acum ,de paste. Sper sa-mi iasa!

(0) (0) Abuz
25/04/2013

Trop bonne !

(0) (0) Abuz
29/01/2013

F f buna

(0) (0) Abuz
28/01/2013

F.buna

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Super!

(0) (0) Abuz
19/12/2012

E BUNAAA CRED? nu imi olace aparenta

(0) (0) Abuz
11/12/2012

Eu cred ca e foarte buna ,trebuie sa o incerc

(0) (0) Abuz
10/11/2012

Foarte buna eu o fac si de sarbatori cristina

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu si zmeura
Buturuga tiramisu si zmeura
10 porții
5 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
8 porții
2 h 2 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează