Albusurile se bat spumă separat, după care amestecul cu făina se încorporează usor în albusurile-bezea. Compozitia rezultată se dă aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preîncălzit, într-o tavă pătrată unsă cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei. Se încearcă cu scobitoarea să fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tavă, pe un servet foarte curat si umed, care se rulează si se derulează cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se lasă blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.
Crema: Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel crema se va raci rapid).
După ce crema s-a intarit, se unge blatul cu un strat uniform, se rulează strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucăti tăiate se pun sub formă de cioturi pe buturuga astfel formată. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se dă platoul cu buturuga la rece.
Aluatul nu este corect? Unde sunt galbenusurile de oua?
Răspuns:
Poate mi-a scapat ceva cand am scris reteta aici?
Textul complet si pozele sunt aici: http://www.retete-vechi-si-noi.info/2010/12/buturuga-cu-crema-ciocolata-si.html
Comentarii (13):
Gustosa si de efect !
F buna
O fac si eu acum ,de paste. Sper sa-mi iasa!
Trop bonne !
F f buna
F.buna
Super!
E BUNAAA CRED? nu imi olace aparenta
Eu cred ca e foarte buna ,trebuie sa o incerc
Foarte buna eu o fac si de sarbatori cristina