Buturuga tiramisu

Desert
Ușor
1 oră

Noi cei de la Petitchef, nu putem rezista unui Tiramisu bun, nici chiar de Craciun! Testat si aprobat de intreaga echipa, va oferim pasii acestei retete.

Ingrediente

8

Ganache-ul de ciocolata :

Crema mascarpone :

Materiale

  • Forma de chec
  • folie alimentara
  • mixer electric

Preparare

  • Buturuga Tiramisu - Preparare etapa 1Ganache-ul de ciocolata:
    Incalziti smantana. Puneti bucatile de ciocolata intr-un castron si turnați smantana calda peste ele. Se amesteca pana cand se omogenizeaza. Lasati la temperatura camerei.
  • Buturuga Tiramisu - Preparare etapa 2Crema mascarpone :
    Puneti folia de gelatina in apa rece.
    Intr-un castron, puneti mascarpone, zaharul, frisca lichida foarte rece si bateti pana cand obtineti o crema ferma.
  • Buturuga Tiramisu - Preparare etapa 3Se incalzesc 2 linguri de frisca lichida si se pun peste foaia de gelatina inmuiata anterior. Apoi adaugati acest amestec in crema de mascarpone si amestecati bine. Puneti la rece.
  • Buturuga Tiramisu - Preparare etapa 4Puneti in tava de chec, folie alimentara. Inmuiati rapid piscoturile in cafeaua rece si puneti-i pe fundul tavii.
  • Buturuga Tiramisu - Preparare etapa 5Apoi, aplicati ganache de ciocolata peste piscoturi, apoi adaugati jumatate din crema de mascarpone.
  • Buturuga Tiramisu - Preparare etapa 6Nivelati si puneti iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea. Acoperiti cu ganache de ciocolata din nou, apoi un strat de crema de mascarpone.
  • Buturuga Tiramisu - Preparare etapa 7Acoperiti cu un strat final de piscoturi inmuiate in cafea si puneti ganache de ciocolata deasupra. Puneti la rece timp de cel puțin 3 ore.
  • Buturuga Tiramisu - Preparare etapa 8Scoateti din forma si puneti pe un platoul de servire. Indepartati folia si presarati cu cacao pudra si decorati cu bezele.Adaugati un pic nuca de cocos rasa pentru un efect de zapada.
  • Buturuga Tiramisu - Preparare etapa 9Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Decorarea: alegeti sa decorati dupa bunul plac :)

PPetitchef_ro

Întrebări

Pentru ganache doar 20 ml smantana? Cred ca este o greșeală.... poate 200 ml smantana.

La ganache este 200 ml smantana. Corectam imediat. Multumim

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Buna reteta.

abuz

Grety

Este super,bravo cui ii apartine.

abuz