Petitchef

Buturuga cu crema de ciocolata si portocale

Buturuga cu crema de ciocolata si portocale
Blat: 4 ou?, 125 g f?in?, 125 g zah?r.Se mixeaz? g?lbenu?urile cu zah?rul apoi se adaug? f?ina, câte pu?in.
Albu?urile se bat spum? separat, dup? care amestecul cu f?ina se încorporeaz? u?or în albu?urile-bezea.
Compozi?ia rezultat? se d? aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preînc?lzit, într-o tav? p?trat? uns? cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.
Se încearc? cu scobitoarea s? fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tav?, pe un ?ervet foarte curat ?i umed, care se ruleaz? ?i se deruleaz? cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se las? blatul derulat, pe ?ervet sau mai bine pe un platou.
Crema: 125 g unt, 3 linguri pline de zahar, 1 lingura de cacao, coaja de la 2 portocale mari, zeama de la 1/2 de portocala, 2-3 linguri de frisca lichida, 2 ciocolate amarui, inca 100 g unt.
Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).

Dup? ce crema s-a racorit, se unge blatul cu un strat uniform,
se ruleaz? strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel ob?inute iar cele 2 buc??i t?iate se pun sub form? de cioturi pe buturuga format? din rulad?. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se d? platoul cu buturuga la rece.
Maine postez si o poza cu o felie de rulada, dar cum unul din cioturi l-am mancat deja, :p, va pot spune ca a iesit excelent de gustoasa si savuroasa crema aceasta cu ciocolata si cu portocala.
Azi, 24 decembrie, pozele cu felia de buturuga :)







Comentarii:

23/12/2014

Crema de ciocolata cu portocale este sxcelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
8 porții
2 h 2 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează