Blat: 4 ou?, 125 g f?in?, 125 g zah?r.Se mixeaz? g?lbenu?urile cu zah?rul apoi se adaug? f?ina, câte pu?in.
Albu?urile se bat spum? separat, dup? care amestecul cu f?ina se încorporeaz? u?or în albu?urile-bezea.
Compozi?ia rezultat? se d? aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preînc?lzit, într-o tav? p?trat? uns? cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.
Se încearc? cu scobitoarea s? fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tav?, pe un ?ervet foarte curat ?i umed, care se ruleaz? ?i se deruleaz? cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se las? blatul derulat, pe ?ervet sau mai bine pe un platou.
Crema: 125 g unt, 3 linguri pline de zahar, 1 lingura de cacao, coaja de la 2 portocale mari, zeama de la 1/2 de portocala, 2-3 linguri de frisca lichida, 2 ciocolate amarui, inca 100 g unt.
Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).
Dup? ce crema s-a racorit, se unge blatul cu un strat uniform,
se ruleaz? strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel ob?inute iar cele 2 buc??i t?iate se pun sub form? de cioturi pe buturuga format? din rulad?. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se d? platoul cu buturuga la rece.
Maine postez si o poza cu o felie de rulada, dar cum unul din cioturi l-am mancat deja, :p, va pot spune ca a iesit excelent de gustoasa si savuroasa crema aceasta cu ciocolata si cu portocala.
Azi, 24 decembrie, pozele cu felia de buturuga :)
Comentarii:
Crema de ciocolata cu portocale este sxcelenta