Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul cate putin batand in continuare ,uleiul...apoi cu lingura amestecam faina ,cacao si praful de copt si pe urma stafidele ,ciocolata si nuca. Se da la cuptor cam 30 minute se face o proba cu scobitoarea ,daca iese curata inseamna ca e gata. folosit o forma pentru copt cu diam de 22. Blatul taiat in doua foi.Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra ,frisca batuta tare amestecata cu iaurtul si apoi cu gelatina hidratata.
In forma in care copt blatul pus o foaie de blat...si aici uitat de poze pus peste foaia de blat piersici din compot,stiti ca piersicile sunt taiate jumatati in compot , taiat fiecare piersica in doua pe diagonala ..peste piersici pus crema de iaurt si lasat sa se intareasca putin ,apoi cu o lingurita facut gauri in crema asa din loc in loc ,ca sa intre cea de ciocolata prin ea.
Frica se bate ,galbenusele se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar ,albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar si se amesteca impreuna .Ciocolata se topeste ,se amesteca in crema si se pune si gelatina hidratata.
Peste crema de iaurt pus jumatate din mousse , apasat cu lingura sa intre crema in gauri , pus apoi restul de piersici,cealalta jumatate de mousse si apoi foaia de blat. Acoperit cu folie si lasat la rece pana a doua zi cand intors tortul pe platou.
La inceput vrut sa imbrac in pasta de zahar ,dar pe urma zis ca e prea dulce pasta si renuntat , imbracat marginea tortului intr-un strat de frisca , pus deasupra o glazura de ciocolata din 150 g ciocolata topita cu 70 ml frisca si o lingurita de miere si am lasat sa curga peste tort cum a vrut ,apoi din frisca pus o bordura in partea de jos cu dosul unei lingurite .
Luat cate putina frisca pe dosul linguritei si pus gramajoare una langa alta asa mi-a venit mie pe moment , vrut sa para ceva pufos ,de iarna si mi-a placut pana la urma.Deasupra pus ornamentul ceas, ca semnificatie a trecerii in urmatorul an.