Din albusurile batute spuma tare,galbenusurile zdrobite,esenta si faina turnata in ploaie,se prepara blatul,care se toarna intr-o forma unsa cu unt care se da ;la copt,cca 20 min ,la foc potrivit.
Din zeama de compot ,apa si zahar se face un sirop care se da in doua trei clocote,apoi se opreste focul,se adauga si esenta si se lasa la racit.
Se prepara crema de sarlota ,mixand branza dulce cu iaurtul,frisca si zaharul,apoi se toarna si gelatina pe care am inmuiat-o in apa rece si am topit-o la bain -maren si oturnam in fir subtire.
Preparam si figurina pentru decorare,mixand iaurtl cu zaharul si frisca in care adaugam gelatina topita la fel ca mai sus.Acest amestec il turnam in figurina speciala si o lasam cca 1 1/2 ore,la frigider sa se inchege
Taiem aluatul rece in trei bucati egale,pe orizontal.Montam o forma cu inel,bagamo parte de blat insiropat cu siropul rece,apoi se toarna jumatate din crema de branza dulce,se presara ju7matate din fructele din compotul de ananas,se vine cu a doua parte de blat insiropat,se toarma crema cre a mai ramas,apoi se inchide cu ultima parte ablatului insiropat bine si se da la frigider,cca 1 1/2-2 ore,sa se inchege.
Dupa ce s-a intarit demontam forma,asezam tortul pe platou,apoi il imracam cu ciocolata topita(rasa si amestecata cu o lingura de frisca lichida,pe flacara mica a aragazului),lasam putimla rece sa se intareasca putin apoi rasturnam pe mijloc figurina intarita.Se decoreaza cu frisca,figurine din zahar ,fructe etc.