-
Home
-
Rețete
-
Desert
-
Budinca
-
Retete cu lamaie
-
Budinca de franzela cu branza de vaci
Budinca de franzela cu branza de vaci
Preparare
-
Franzela taiata felii de 1 cm grosime,se inmoaie in tot laptele rece,pana ce il absoarbe.Apoi se marunteste bine cu o furculita.
-
Apoi se adauga branza de vaci,stafidele inmuiate in rom,zaharul vanilat,untul topit,galbenusurile,faina,sarea.
-
Se omogenizeaza totul foarte bine.
-
Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul tos si se bate spuma pana se intareste din nou.
-
Se adauga spuma in compozitia de branza si se amesteca usor cu un tel.
-
Se pune bundinca intr-un vas de 2,5-3 l ,uns cu unt si tapetat cu faina si pesmet.
-
Se coace circa 30-40 de minute la 180 de gradea. Nu se deschide cuptorul 20 de minute.
-
Se serveste calda,cu sosuri dulci,compot sau inghetata.
-
A scos din forma,bulgari de budinca cu clestele de inghetata si am servit-o cu compot de caise.
-
Mi se pare ca gusturile se pupa bine ,iar combinatia e delicioasa.
Poze
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
Si eu am invatat sa gatesc dupa cartea Silviei Jurcovan. Toata recunostinta mea pentru indrumari si caldura sufleteasca care razbate dintre randuri.
Suna bine !...am sa incerc si eu aceasta reteta !
multumesc!