Budinca de franzela cu branza de vaci
Ingrediente
4
Preparare
- Franzela taiata felii de 1 cm grosime,se inmoaie in tot laptele rece,pana ce il absoarbe.Apoi se marunteste bine cu o furculita.
- Apoi se adauga branza de vaci,stafidele inmuiate in rom,zaharul vanilat,untul topit,galbenusurile,faina,sarea.
- Se omogenizeaza totul foarte bine.
- Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul tos si se bate spuma pana se intareste din nou.
- Se adauga spuma in compozitia de branza si se amesteca usor cu un tel.
- Se pune bundinca intr-un vas de 2,5-3 l ,uns cu unt si tapetat cu faina si pesmet.
- Se coace circa 30-40 de minute la 180 de gradea. Nu se deschide cuptorul 20 de minute.
- Se serveste calda,cu sosuri dulci,compot sau inghetata.
- A scos din forma,bulgari de budinca cu clestele de inghetata si am servit-o cu compot de caise.
- Mi se pare ca gusturile se pupa bine ,iar combinatia e delicioasa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Si eu am invatat sa gatesc dupa cartea Silviei Jurcovan. Toata recunostinta mea pentru indrumari si caldura sufleteasca care razbate dintre randuri.
anonymous
Suna bine !...am sa incerc si eu aceasta reteta !
multumesc!
Punctează această reţetă