Se da pestele prin masina de tocat-e l-a pus la robot. , si punga era de 600 de g de cod, dar cred ca daca aveam 1 kg era mai bine.
Se amesteca cu albusurile, se asezoneaza cu sare si piper. Eu l-am stropit cu putina zeama de lamaie dupa ce l-a decongelat, sters, uscat. Spanacul, fiert in apa cu sare pentru a-si mentine culoarea verde se scurge, se toaca si se trage la tigaie in unt.
Intr-un vas Jena, uns cu ulei si tapetat cu folie de aluminiu sau pergament- eu n-a avut vas Jena decat rotund si nu mergea.si in tava de chec iar nu mergea ca era prea mare tava pt.cantitatile destul de mici..si a gasit o tavitza, de fapt o cutie pt. cuptorul cu microunde, numai buna pt. terina mea.
A pus in cutiutza un strat de peste, un strat de spanac, de fapt, stratul de spanac si inca un strat de peste.
A pus cutia intr-o tava cu apa la cuptor, adica in bain-marie, timp de 25 de minute. Dupa ce a fost gata, l-a lasat la racit, l-a taiat in felii si a suprapus doua felii una peste alta cred ca la fel au facut si cei din revista.
Se serveste cu sos couli-asa scrie la revista...eu n-a avut rosii-v-a zis ca nu-mi plac -si nici tabasco.A folosit bulion facut de soacra-mea. Se decoreaza cu semirondele de lamaie, patrunjel si trandafir de rosii- tot la revista zice, - a facut un trandafir de lamaie si stelute de smantana. Parca-s floricele, nu.