Glazura: Inmuiem un plic de gelatina in 3 linguri apa rece pentru 10 minte. Intre timp punem la fiert zmeura,cu zaharul si zeama de lamaie.Lasam pe foc pana se topeste zaharul.
Luam deoparte si adaugam gelatina.Invartim energic pana cand gelatina se dizolva.Daca e cazul,mai puneti pe foc. Compozitia nu trebuie sa fiarba,pentru ca prin fierbere,gelatina se distruge.
Trebuie doar sa fie fierbinte.Dupa cateva minute,e gata. Turnam compozitia intr-o forma etansa . Poate sa fie silicon,ceramica,sticla,o simpla cratita . Eu a o forma din inox pentru inghetata. Dam compozitia la frigider 2 ore.
Baza: Punem la inmuiat in 3 linguri apa rece al doilea plic de gelatina. Batem frisca bat. Amestecam iaurtul,branza si zaharul. Le punem pe foc si incalzim usor.Adaugam gelatina.Invartm pana aceasta se dizolva.
Baza: Punem la inmuiat in 3 linguri apa rece al doilea plic de gelatina. Batem frisca bat. Amestecam iaurtul,branza si zaharul. Le punem pe foc si incalzim usor.Adaugam gelatina.Invartm pana aceasta se dizolva.
Luam deoparte,racim pana cand e la temperatura degetului. Si o turnam incet,in fir subtire peste frisca,cu mana stanga,pentru ca cu dreapta,tineti mixerul. Asadar frisca se bate din nou cand se amesteca cu compozitia de branza si iaurt. Scoatem forma din frigider. Intre timp glazura s-a intarit. Turnam compozitia. Punem la frigider pana a doua zi.
Sosul: E cat se poate de simplu. Amestecam zmeura cu zaharul si zeama de lamaie si fierbem 10 minute. Puteti servi si cu sos de vanilie,sau simplu. Cand o scoatem din forma,scufundam vasul scurt in apa fierbinte.Terina se desprinde mai usor si o intoarcem pe un platou.
Comentarii:
O reteta romantic deosebit de gustoasa si usor de facut