Înghețată cu iaurt și zmeură
Facem înghețată aaaacasă! Echipa Petitchef vă oferă rețeta ei de înghețată cu iaurt și zmeură!
Ingrediente
6
Materiale
- aparat de făcut înghețată -opțional (vezi pasul 7)
- lingură pentru înghețată
Preparare
Pentru înghețată:
Batem smântâna și punem deoparte.Amestecăm iaurtul grecesc cu laptele condensat.
Adaugăm smântâna bătută anterior.
Amestecați cu o spatulă în timp ce faceți mișcări circulare.
Acoperiți cu folie de plastic și puneți la congelator pentru 1 oră.Pentru coulisul de zmeură:
Adăugați o lingură de apă în dulceața de zmeură și amestecați.
Încălziți la cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde.
Strecurați pentru a îndepărta toate semințele.După ce ați strecurat, lăsați coulisul să se răcească la temperatura camerei.
Formarea înghețatei cu un aparat de înghețată:
[Dacă nu ai un aparat de înghețată, nu-ți face griji! Pune crema la congelator timp de 2 ore, amestecând cu telul electric la fiecare 30 de minute.]
Pentru cei care au aparat de înghețată, porniți-l și turnați crema puțin câte puțin.Lăsați să se amestece timp de 40 de minute.
Pentru înghețată folosim o formă dreptunghiulară (de preferat din aluminiu).
Se toarnă jumătate din înghețată în formă și se netezește.Se adaugă coulisul de zmeură și amestecă ușor cu o lingură.
Adăugați înghețata rămasă și neteziți.
Acoperiți cu folie de plastic și puneți la congelator timp de 2 ore.După aceste 2 ore se lasă recipientul cu înghețată la temperatura camerei 5-10 minute, pentru a face înghețata mai moale.
Scoateți folia de plastic apoi serviți înghețata folosind o lingură de înghețată.Gata!
Se servește cu puțină dulceață de zmeură.
Echipamente de gătit
blender
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!