aparat de făcut înghețată -opțional (vezi pasul 7)
lingură pentru înghețată
Preparare
Pentru înghețată: Batem smântâna și punem deoparte.
Amestecăm iaurtul grecesc cu laptele condensat.
Adaugăm smântâna bătută anterior.
Amestecați cu o spatulă în timp ce faceți mișcări circulare. Acoperiți cu folie de plastic și puneți la congelator pentru 1 oră.
Pentru coulisul de zmeură: Adăugați o lingură de apă în dulceața de zmeură și amestecați. Încălziți la cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Strecurați pentru a îndepărta toate semințele.
După ce ați strecurat, lăsați coulisul să se răcească la temperatura camerei.
Formarea înghețatei cu un aparat de înghețată: [Dacă nu ai un aparat de înghețată, nu-ți face griji! Pune crema la congelator timp de 2 ore, amestecând cu telul electric la fiecare 30 de minute.]
Pentru cei care au aparat de înghețată, porniți-l și turnați crema puțin câte puțin.
Lăsați să se amestece timp de 40 de minute.
Pentru înghețată folosim o formă dreptunghiulară (de preferat din aluminiu). Se toarnă jumătate din înghețată în formă și se netezește.
Se adaugă coulisul de zmeură și amestecă ușor cu o lingură.
Adăugați înghețata rămasă și neteziți. Acoperiți cu folie de plastic și puneți la congelator timp de 2 ore.
După aceste 2 ore se lasă recipientul cu înghețată la temperatura camerei 5-10 minute, pentru a face înghețata mai moale. Scoateți folia de plastic apoi serviți înghețata folosind o lingură de înghețată.