Tartalete cu zmeura
Mici si ochioase, tartaletele noastre cu zmeura sunt pe gustul dvs. Vreti sa le incercam?
Ingrediente
4
Pentru creme de patiserie :
Materiale
- forme de tartalete
Rețete inrudite
-
Mousse de zmeura
-
Apă aromată cu lămâie, busuioc și zmeură
-
Buturuga tiramisu si zmeura
-
Verrine cu budincă de chia, lapte de cocos, zmeură și granola
Preparare
Preparare1 h 30 m
Gătire20 min
Crema de patiserie:
Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Separat, intr-un castron, frecati galbenusurile de ou cu zaharul. Frecati pana se deschide la culoare. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus. Varsati totul intr-un vas si puneti la foc mediu.
Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand se ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Lasati sa se raceasca si puneti o folie direct peste crema, evitand astfel formarea unei pelicule.
Intindeti aluatul de patiserie si cu ajutorul unui bol taiati 4 cercuri de aluat
Puneti discurile de aluat taiate in matritele dvs. de tartalete, pe care le-ati uns in prealabil cu unt. Intepati aluatul in partea de jos cu o furculita. Dati la rece timp de 30 minute, apoi coaceti timp de 20 minute la 180°C.
Dupa ce cojile s-au copt si racit iar crema este rece, se toarna in fiecare forma un strat generos de crema.
Deasupra puneti zmeura si pudrati cu zahar farin.
Hmmmm... Delicioase!
Observații
Folosirea zmeurei : Se recomanda folosirea zmeurei proaspete. Daca folositi congelata, alegeti alt topping in loc de zahar pudra.
Întrebări
Si aluatul cum se face?
Noi am folosit aluat din comert. Tot in comert se gasesc si aceste cosulete, daca va este mai usor sa le cumparati.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Pentru ca nu sunt tarte! Tartaletele sunt o invenție a bucătăriei italian-austriacă și de fapt originea lor vine de la maniera neapolitană de pregătire a tartelor, pe care bucătăria vieneză și cea franceză au adaptat-o pentru decorarea diferitor resturi de produse, iar uneori a garniturilor, pentru a le face mai festive și mai atractive