Crema de patiserie: Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Separat, intr-un castron, frecati galbenusurile de ou cu zaharul. Frecati pana se deschide la culoare. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus. Varsati totul intr-un vas si puneti la foc mediu.
Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand se ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Lasati sa se raceasca si puneti o folie direct peste crema, evitand astfel formarea unei pelicule.
Intindeti aluatul de patiserie si cu ajutorul unui bol taiati 4 cercuri de aluat
Puneti discurile de aluat taiate in matritele dvs. de tartalete, pe care le-ati uns in prealabil cu unt. Intepati aluatul in partea de jos cu o furculita. Dati la rece timp de 30 minute, apoi coaceti timp de 20 minute la 180°C.
Dupa ce cojile s-au copt si racit iar crema este rece, se toarna in fiecare forma un strat generos de crema.
Pentru ca nu sunt tarte! Tartaletele sunt o invenție a bucătăriei italian-austriacă și de fapt originea lor vine de la maniera neapolitană de pregătire a tartelor, pe care bucătăria vieneză și cea franceză au adaptat-o pentru decorarea diferitor resturi de produse, iar uneori a garniturilor, pentru a le face mai festive și mai atractive
Pentru ca nu sunt tarte! Tartaletele sunt o invenție a bucătăriei italian-austriacă și de fapt originea lor vine de la maniera neapolitană de pregătire a tartelor, pe care bucătăria vieneză și cea franceză au adaptat-o pentru decorarea diferitor resturi de produse, iar uneori a garniturilor, pentru a le face mai festive și mai atractive