Tartalete cu zmeura

Desert
Foarte ușor
1 h 50 m

Mici si ochioase, tartaletele noastre cu zmeura sunt pe gustul dvs. Vreti sa le incercam?

Ingrediente

4

Pentru creme de patiserie :

Materiale

  • forme de tartalete

Preparare

Preparare1 h 30 m
Gătire20 min
  • Tartalete cu zmeura - Preparare etapa 1Crema de patiserie:
    Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Separat, intr-un castron, frecati galbenusurile de ou cu zaharul. Frecati pana se deschide la culoare. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Tartalete cu zmeura - Preparare etapa 2Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus. Varsati totul intr-un vas si puneti la foc mediu.
  • Tartalete cu zmeura - Preparare etapa 3Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand se ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Lasati sa se raceasca si puneti o folie direct peste crema, evitand astfel formarea unei pelicule.
  • Tartalete cu zmeura - Preparare etapa 4Intindeti aluatul de patiserie si cu ajutorul unui bol taiati 4 cercuri de aluat
  • Tartalete cu zmeura - Preparare etapa 5Puneti discurile de aluat taiate in matritele dvs. de tartalete, pe care le-ati uns in prealabil cu unt. Intepati aluatul in partea de jos cu o furculita. Dati la rece timp de 30 minute, apoi coaceti timp de 20 minute la 180°C.
  • Tartalete cu zmeura - Preparare etapa 6Dupa ce cojile s-au copt si racit iar crema este rece, se toarna in fiecare forma un strat generos de crema.
  • Tartalete cu zmeura - Preparare etapa 7Deasupra puneti zmeura si pudrati cu zahar farin.
  • Tartalete cu zmeura - Preparare etapa 8Hmmmm... Delicioase!

Punctează această reţetă

Observații

Folosirea zmeurei : Se recomanda folosirea zmeurei proaspete. Daca folositi congelata, alegeti alt topping in loc de zahar pudra.

PPetitchef_ro

Întrebări

Si aluatul cum se face?

Noi am folosit aluat din comert. Tot in comert se gasesc si aceste cosulete, daca va este mai usor sa le cumparati.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Prenume

De ce nu le spui simplu, tarte?

abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Pentru ca nu sunt tarte! Tartaletele sunt o invenție a bucătăriei italian-austriacă și de fapt originea lor vine de la maniera neapolitană de pregătire a tartelor, pe care bucătăria vieneză și cea franceză au adaptat-o pentru decorarea diferitor resturi de produse, iar uneori a garniturilor, pentru a le face mai festive și mai atractive