Apă aromată cu lămâie, busuioc și zmeură
Pentru persoanele cărora le este greu să respecte cei 2 litri de apă recomandați pe zi și mai ales vara, descoperiți apa aromată și revigorată. Aici ne-am hotărât să aromăm apa cu lămâie, busuioc și zmeură. Urmați toți pașii detaliați mai jos ;-)
Ingrediente
Materiale
- 1 borcan ermetic de 1L
Preparare
Spălați cu grijă lămâia sub jet apă și rulați-o ușor, pe masă. Apoi tăiați-o în felii.
Clătiți zmeura sub jet de apă și adăugați-o în borcan.
Adăugați feliile de lămâie și frunzele de busuioc frecate anterior între mâini (pentru a elibera mai multă aromă în băutură).
La final, adăugați apa. Închideți ermetic recipientul și lăsați la infuzat, la frigider pentru cel putin 4 ore.
Iată, apa ta cu lămâie, busuioc și zmeură este gata!
Observații
Cât timp pot păstra apă aromată?
Maxim 3 zile la frigider. Folosește un recipient etanș (cum am făcut noi) sau o carafă cu capac.
Pot folosi zmeură congelata pentru a face aceasta apă aromată?
Desigur. Dezghețați-o complet înainte de a o folosi pentru a pregăti apa aromată.
Apa aromatizată trebuie filtrată?
Nu, nu este obligatoriu. Însă dacă nu dorești niciun reziduu de fructe în pahar, cel mai bine este să o strecori înainte de a-o servi.
Cum să servești apa aromată?
Într-un pahar cu gheață sau fără. Se mai poate adauga o felie de lămâie și câteva fructe de zmeură folosite la infuzie.
Care este timpul corect de preparare la rece?
Infuzia rece necesită destul de mult timp. Numărați cel puțin 4 ore, dar vă sfătuim să aveți răbdare și să lăsați să se odihnească peste noapte pentru ca ingredientele să-și elibereze cât mai bine gustul și savoarea.
Ce pot folosi în loc de lămâie?
Și un lime va funcționa grozav! Vă recomandăm insistent să utilizați citrice netratate.