Peștele se curăță de solzi, se eviscerează și se spală bine. Se condimentează cu sare și piper. Se aranjează într-o tavă.
Adăugăm în tavă pe lângă pești, măslinele, ceapa tăiată fideluță, usturoiul tăiat feliuțe sau ușor zdrobit, cartofii fierți tăiați cubulețe potrivite. Mai adăugăm în tavă roșiile tăiate felii, împreună cu sucul lor, vinul, frunzele de dafin și cele de busuioc. Adăugăm apă atât cât peștele și legumele să fie pe jumătate scufundate. Stropim totul cu ulei de măsline și dăm la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute. Servim fierbinte.
Poftă bună !
Sursa de inspirație aici. Eu nu-mi dau seama de ce are această denumire trăsnet :( voi?
Am citit doua retete diferite. Erau cu peste marin (dorada sau biban de mare) si aveau un ingredient comun care lipseste din reteta prezentata: bulb de fenicul taiat pestisori. Acum, lipseste feniculul bulb din magazine. O sa incerc aceasta reteta cand va aparea din nou.
Comentarii:
Am citit doua retete diferite. Erau cu peste marin (dorada sau biban de mare) si aveau un ingredient comun care lipseste din reteta prezentata: bulb de fenicul taiat pestisori. Acum, lipseste feniculul bulb din magazine. O sa incerc aceasta reteta cand va aparea din nou.
Nu meritä sä-ti bati capul cu semantica ;-)