Petitchef

Retete cu biban

7 rețete

Bibanul este un peste usor de recunoscut datorita inotatoarelor dorsale prevazute cu tepi, corpul un colorit verde-cenusiu stabatut de dungi negre transversale. Este un peste rapitor, intalnit in ape dulci, cu o carne alba, delicata, gustoasa si are cele mai putine oase, comparativ cu ceilalti pesti rapitori. Bibanul se consuma traditional sub forma de saramura, dar iubitorii de carne de peste ne mai recomanda si alte retete precum: file de biban, file de biban in crusta de bere si sparanghel, biban la cuptor, file rasol cu maioneza, etc.

Rețetă Saramura de biban la grill (gratar)

Saramura de biban la grill (gratar)

(48 voturi), (8) , (6)
Felul principal Foarte ușor 30 min 20 min
Ingrediente: 1,5 kg biban 7 - 8 rosii proaspete sau congelate 3 buc.ardei gras ,capia sau gogosar 1-2 capatani de usturoi sau dupa gust (se pot pune si cateva...
Rețetă Biban de mare la cuptor

Biban de mare la cuptor

(19 voturi), (1) , (5)
Felul principal Foarte ușor 50 min 30 min
Ingrediente: 4 bibani de mare 2 cartofi, patrunjel 2 catei de usturoi sare, piper 8 rosii chery ulei de masline hartie de copt
Rețetă Branzino al cartoccio(biban de mare la folie)

Branzino al cartoccio(biban de mare la folie)

(5 voturi), (1) , (4)
Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: 4 bibani de mare 2 cartofi, patrunjel 2 catei de usturoi sare, piper 8 rosii chery ulei de masline hartie de copt
Rețetă Biban de mare cu sos de bere si orez cu avogado

Biban de mare cu sos de bere si orez cu avogado

(4 voturi), (7)
Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: 2 bibani de mare a cate aprox. 300 g fiecare 5 cm ghimbir taiat in feliute sau betisoare 3 cm ghimbir dat prin razatoare 3-4 cepe verzi taiate in...
Rețetă Branzino con funghi e olive(biban de mare cu ciuperci si masline)

Branzino con funghi e olive(biban de mare cu ciuperci si masline)

(4 voturi), (1)
Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: 2 bibani de circa 250 g fiecare 2 rosii 2 catei de usturoi 7-8 ciuperci cateva masline negre sare, piper ulei de masline.
Rețetă Peste delicios cu legume

Peste delicios cu legume

(8 voturi), (25)
Felul principal Ușor 30 min 30 min
Ingrediente: Necesar peste: 2 bucati biban file, 10 g susan, 50 ml Unt KOLIBA, 100 ml vin alb, 2 stelute anason, 5 frunze busuioc, 2 crengute rozmarin, 2 catei...
Rețetă Pește în apă nebună

Pește în apă nebună

(10 voturi), (2) , (33)
Felul principal Ușor 30 min 50 min
Ingrediente: 2 pești mari (plătică, chefal, biban) 1 ceașcă măsline Kalamata 1 ceapă 4 căței de usturoi 1 conservă cu roșii întregi 3 cartofi fierți (3-4) 2...



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează