Pestele se curata de solzi, de maruntaie si se scot urechile. Se spala bine si se sterge cu un prosop de hartie. Se fac dupa acea pe cele doua parti ale pestelui, crestaturi nu prea adanci si la o distanta de cel mult 2 cm una de alta.Ghimbirul curatat si taiat in feliute, se introduce in crestaturile facute in peste si in burta acestuia.Se pune pestele intrun streamer, se pune peste pete ceapa verde taiata in fiii , coaja rasa de la limeta si stropim cu vinul de orez.
Se tine pestele in streamer circa 8-10 minute, poate chiar mai mult daca presiunea aburului e mai mica, pentru a se coace in abur. Verificati din cand in cand daca pestele e facut. Cand carnea pestelui s-a inmuiat, se scoate si se pune pe o farfurie, cu sosul format.Se pune wokul pe foc iute, se incinge si se adauga uleiul.
Cand uleiul s-a incins, se pune ghimbirul ras si se prajeste 30 de secunde. Se introduce in wok pestele, se mai pune vinul, si se acopera pestele cu berea blonda. Se tine astfel pestele pe foc mediu, stropindu-l cu sosul de bere pe deasupra. Se tine pe foc pana se evapora aproape intregul continut al sticlei de bere, pentru a forma sosul necesar preparatului.
Se poate adauga, spre sfarsit, patrunjel tocat si lasat pe foc inca 2 minute.Intre timp, pregatim orezul cu avocado. Avocado se taie bucatele, se stropeste cu sucul de la o limeta, pentru a nu se oxida.
Orezul pregatit cu o zi inainte , se incalzeste si se amesteca cu avocado pregatit anterior .Montajul se face pe o farfurie pe care asezam pestele , punem peste el sosul format in wok . Peste pestele din farfurie, punem inca putina ceapa verde taiata pe lung pentru ornare.