Saramura de biban la grill (gratar)

Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Acest peste nu se curata de solzi, i se inlatura decat intestinele si branhiile,se spala si se sterge sau se zvanta bine.
    In cazul in care bibanii au icre ,dupa spalare icrele se sterg,se sareaza si se introduc inapoi cu grija in interiorul pestilor ,un deliciu.
  • Bibanii se sareaza si se frig la grill,gratar,plita sau pe o tabla presarata cu sare grunjoasa. Se frig pe ambele parti,dupa care se introduc in saramura fierbinte. Daca frigeti pestele pe plita ,puteti frige si rosiile...Dau un gust aparte saramurii rosiile coapte.
  • Pentru saramura se adauga intr-o oala rosiile taiate felii, ardeiul tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, sare,cimbru si piper dupa gust si se pun la fiert in cca 1 l apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
  • Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,otetul, se mai potriveste de sare,piper,cimbru,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Punctează această reţetă

VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Mirfic!! :)

am gătit această rețetă
abuz

Gica

N-am incercat reteta pentru ca nu am reusit sa trec de punctul 1: ... i se inlatura decat intestinele si branhiile :))))

abuz

anonymous

Am inteles ca pestele nu se curata de solzi dar N-am INTELES daca in saramura se adauga cu solzi cu tot sau nu

abuz

anonymous

Super reteta

abuz

anonymous

Foarte buuuunnaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!1

abuz

anonymous

Sanatos

abuz

anonymous

Suna foarte bine!chiar maine de lasatul secului am sa fac aceasta reteta

abuz

anonymous

Delicios

abuz