Acest peste nu se curata de solzi, i se inlatura decat intestinele si branhiile,se spala si se sterge sau se zvanta bine. In cazul in care bibanii au icre ,dupa spalare icrele se sterg,se sareaza si se introduc inapoi cu grija in interiorul pestilor ,un deliciu.
Bibanii se sareaza si se frig la grill,gratar,plita sau pe o tabla presarata cu sare grunjoasa. Se frig pe ambele parti,dupa care se introduc in saramura fierbinte. Daca frigeti pestele pe plita ,puteti frige si rosiile...Dau un gust aparte saramurii rosiile coapte.
Pentru saramura se adauga intr-o oala rosiile taiate felii, ardeiul tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, sare,cimbru si piper dupa gust si se pun la fiert in cca 1 l apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,otetul, se mai potriveste de sare,piper,cimbru,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
Comentarii:
Mirfic!! :)
N-am incercat reteta pentru ca nu am reusit sa trec de punctul 1: ... i se inlatura decat intestinele si branhiile :))))
Am inteles ca pestele nu se curata de solzi dar N-am INTELES daca in saramura se adauga cu solzi cu tot sau nu
Super reteta
Foarte buuuunnaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!1
Sanatos
Suna foarte bine!chiar maine de lasatul secului am sa fac aceasta reteta
Delicios