Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir

Băutură
Foarte ușor
4 h 5 m

Proaspătă, care stinge setea și detoxifiantă, această apă aromată va deveni un ”must” pentru zilele fierbinți din această vară! Pentru a o prepara, nimic mai simplu! Am folosit 4 ingrediente pe care le găsești cu ușurință: castraveți, lime, mentă și ghimbir. O poți servi la orice moment al zilei și chiar și la plajă, într-o sticlă izotermă! Apa aromată oferă multe beneficii, castravetele este deosebit de bogat în vitamine și are proprietăți antioxidante, ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatoare și lime-ul este bogat în acid citric care ajută digestia. Pe scurt, îți poți potoli setea toată ziua în timp ce faci bine corpului tău! :-)

Ingrediente

4

Materiale

  • Un borcan ermetic de 1 litru

Preparare

Preparare5 min
Timp așteptare4 ore
  • Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir - Preparare etapa 1Spălați cu grijă castravetele și lămâia sub jet de apă și tăiați-i felii.
  • Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir - Preparare etapa 2Curățați ghimbirul (puteți folosi o linguriță, funcționează foarte bine!) și tăiați-l în fâșii subțiri.
  • Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir - Preparare etapa 3Puneți totul în borcan și adăugați apa. Apoi adaugați frunzele de mentă, amestecați și lăsați să stea la frigider pentru cel puțin 4 ore (ideal este să o lăsați peste noapte pentru ca apa să absoarbă suficiente arome).
  • Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir - Preparare etapa 4Apa ta aromata cu castravete, menta, lime si ghimbir este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cât timp pot păstra apa aromată?

Maxim 3 zile la frigider într-un recipient ermetic sau într-o carafă cu capac.

Cu ce ​​pot înlocui lime-ul?

Pentru a prepara această apă aromată, poți folosi și lămâie sau alte citrice precum grepfruitul, de exemplu!

Pot folosi apă minerală?

Desigur! Dar consumă-o în 24 de ore de la preparare, altfel își poate pierde bulele.

Cum se servește apă aromată?

O poți servi în ​​pahare cu gheață (sau fără) adăugând câteva felii de castravete și lime pe care le-ai folosit la infuzia rece.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: