Rata aromata in sos de vin rosu
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Spaghetti alla fuoco di bacco: paste cu vin roșu
-
Piept de rata cu sos de trufe
-
Sos de ardei roșu (alternativă la hummus, guacamole sau tapenadă)
-
Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir
Preparare
Preparare1 h 20 m
Gătire45 min
- Se incinge cuptorul la 190°C.Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.
- Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin.
- Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.
- Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!