Intr-un castron mai mare amestecam toate branzeturile pe care le-am tinut in prealabil la temperatura camerei.
Gelatina se dizolva in vin si apoi se tine la bain-marie aproximativ 15 minute la foc mic. Adaugam apoi gelatina in castronul cu branzeturi la care mai punem laptele si mararul si salvia tocate marunt.Asezonam si amestecam bine branzeturile cu o spatula de lemn.
Intr-o forma de chec punem folie alimentara de plastic pe care o tapetam cu felii de somon. Adaugam jumatate din cantitatea de branza peste care punem fasiile de morcovi fiert, acoperim cu restul de branza ramasasi deasupra cu feliile de somon subtiri ramase.
Impachetam toata branza cu folia de plastic si o dam la rece de seara pina a doua zi cand putem taia feliile de terina.
Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si cu frunzulita de salvie sau marar o ornam.
Comentarii:
Daca e terina, se face intr-un vas de lut, nu in forma de chec, "bucatareasa" lu' peste! Si, de fapt se scrie "TERRINA", cu doi "R".