Petitchef

Tort cu capsune

O reteta care va scoate in evidenta farmecul capsunelor. Cu siguranta veti primi laude :)

Desert
10 porții
3 ore
20 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Crema mousseline :

Pandispanul:

Siropul:

Materiale

  • 1 cerc de patiserie cu 20 cm diametru
  • 1 forma de copt cu diametrul de 18 cm
  • 1 banda rhodoïd/folie de acetat (vezi comentariile)
  • mixer electric
  • Posh (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Tort cu capsune
    Crema mousseline :
    Puneti 100 g unt, la temperatura camerei.
    Fierbeti laptele cu batonul de vanilie. Intre timp, bateti galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul albeste. Adaugati amidon de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Tort cu capsune
    Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus. Puneti totul in vas la foc mediu.
  • Etapa 3 - Tort cu capsune
    Bateti pana cand amestecul se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati 90 g de unt. Amestecati bine. Puneti folie direct peste crema, pentru a evita formarea unei pelicule. Lasati sa se raceasca.
  • Etapa 4 - Tort cu capsune
    Pandispanul :
    Incalziti cuptorul la 180°C.
    Puneti cele 2 oua si zaharul in castronul de la mixer. Bateti la viteza maxima timp de 5 minute, pana cand amestecul s-a dublat in dimensiune.
  • Etapa 5 - Tort cu capsune
    Se adauga faina cernuta si se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus. Aveti grija sa nu lasati faina pe fundul vasului.
    Varsati totul intr-o forma de copt cu diametrul de 18 cm, unsa in prealbil cu unt. Coaceti timp de 20 minute la 180°C.
    Lasati sa se raceasca.
  • Etapa 6 - Tort cu capsune
    Siropul :
    Puneti zaharul si apa intr-o cratita la foc mediu. Cand amestecul fierbe luati de pe foc. Lasati sa se raceasca.
  • Etapa 7 - Tort cu capsune
    Montajul :
    Se taie pandispanul in jumatati egale.
    Puneti cercul de patiserie pe o farfurie de carton si asezati banda rhodoïd/ folia de acetat in jurul lui pentru a facilita indepartarea.
  • Etapa 8 - Tort cu capsune
    Puneti partea de sus a pandispanului in cercul de patiserie si folosindu-va de o pensula insiropati-o. Nu uitati sa insiropati bine si marginile care, in general, au tendinta de a se usca.
  • Etapa 9 - Tort cu capsune
    Curatatati 2/3 din caspsune si se taiati-le in 2. Asezati jumatatile de capsune in jurul pandispanului cu partea taiata spre cercul de patiserie.
  • Etapa 10 - Tort cu capsune
    Intre timp, crema dvs. s-a racit (aceasta ar trebui sa nu fie prea rece). Indepartati folia si adaugati treptat 100 de grame de unt moale, in timp ce bateti la viteza medie. Dupa ce untul s-a incorporat, bateti 2 minute la viteza maxima: telul mixerului ar trebui sa lase urme vizibile in crema.
  • Etapa 11 - Tort cu capsune
    Aplicati crema intre capsune (aveti grija sa nu lasati spatii goale). Aplicati apoi crema si peste pasndispan si acoperiti in intregime capsunele de la margine.
    Taiati capsunele ramase in bucati mici si puneti-le peste crema.
  • Etapa 12 - Tort cu capsune
    Se insiropeaza bine si a doua jumatate de pandispan si se aseaza cu partea taiata peste capsunele puse anterior. Apasati bine pentru a se aseza crema. Cu ajutorul unei spatule, deasupra se pune crema si se netezeste frumos. Se da la rece cel putin 4 ore.
  • Etapa 13 - Tort cu capsune
    Decorarea :
    Se incalzeste gemul de capsune in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Se strecoara printr-o sita fina pentru a elimina semintele si aglomerarile iar gelul obtinut se pune deasupra cremei. Se da la rece aproximativ 1 ora.
  • Etapa 14 - Tort cu capsune
    Scoateti usor cercul de patiserie. Daca acesta nu vrea sa iasa, puteti folosi un uscator de par sa incalziti usor marginile.
    Se taie o capsuna felii si decoreaza tortul. Daca mai aveti crema mousseline, utilizati un posh si decorati printre feliile de capsune.
  • Etapa 15 - Tort cu capsune
    Gata! Ati reusit sa faceti o minune de tort cu capsune!
  • Etapa 16 - Tort cu capsune
    Etapa 16

Observații:

Alegerea capsunelor : pentru un rezultat cat mai placut ochiului este bine sa utilizati capsune de aceeasi dimensiune.
Decorarea: aici am ales un decor simplu, folosind ingrediente de baza, dar nimic nu va impiedica sa faceti decoratiuni din martipan sau pasta de zahar.
Nu aveti banda rhodoïd/folie de acetat? Puteti folosi fasii de plastic taiate din folii protectoare mai dure.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Tort cu capsune
Tort cu capsune - poza 2
Tort cu capsune - poza 3
Tort cu capsune - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

Raluca, 21/06/2017

100 g unt cand se incorporeaza cu celelalte ingrediente???????

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Lilla, 14/06/2020

Excelent,voi face si eu.

(0) (0) Abuz
08/06/2017

Arata adorabil, cu siguranta este si delicios. Multumiri pentru reteta, voi face si eu acest tort cu un design deosebit.

(0) (0) Abuz
petcu_d2013
petcu_d2013, 08/06/2017

Arata excelent !!!!!Trebuie sa-l incerc!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători 10 retete cu...capsune 10 retete cu...capsune Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează