Tort cu capsune si crema de iaurt

Pentru ca tot a fost 1 Iunie,am zis sa sarbatorim si noi copiii din noi cu un tort chiar daca suntem copii mai mari si nu mai primim jucarii,macar o prajitura sa ne faca sa ne amintim de anii cand eram copiii.Acest tort l-am mai facut si de ziua mea,dar nu cu fructe ci cu ciocolata si ness, si pentru ca a avut mare succes am considerat ca merita reeditat
Ingrediente
8
Pentru blat am folosit:
Cost estimat: 1.47Euros€ (0.18€/porție)
Rețete inrudite
-
Tort cu capsune
-
Tort cu iaurt de soia si piure de mere (vegan si fara gluten)
-
Tort despacito
-
Tort cu ciocolată fară lactoză, super ușor de preparat!
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
Se separa albusul de galbenus,albusurile le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se formeaza ca o bezea si zaharul s-a topit (se poate face mai simplu cu zahar pudra dar eu nu am avut).Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul (eu am pus pe rand uleiul nu tot odata) pana cand se ingroasa (ca o maioneza) si se adauga apoi peste bezeaua deja formata,adaugam si faina,cacao si se amesteca pana cand compozitia s-a omogenizat. Aluatul astfel obtinut se pune intr-o foma de tort detasabila si se da la copt,aluatul fiind foarte putin se va coace repede asa ca stati cu ochii pe cuptor. La mine cred ca nu a durat mai mult de 15 minute. Pana cand blatul s-a copt si racit am trecut la crema.
Am folosit:
500 ml frisca lichida
500 ml iaurt
200 gr zahar pudra
3 plicuri gelatina praf
esenta capsune
Frisca se bate pana cand se intareste,dupa ce s-a intarit se adauga zaharul (eu tot zahar tos am pus si am amestecat un pic mai mult ca sa se topeasca),gelatina se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (eu am avut din cea care nu se fierbe,daca aveti din cea care se fierbe trebuie sa o lasati sa se raceasca inainte de a o adauga) si se adauga peste iaurt,amestecam bine ca sa se omogenizeze compozitia si apoi amestecam iaurtul si frisca, amestecam usor toata compozitia. Intre timp blatul s-a copt si racit, l-am asezat in forma detasabila (il scosesem pentru a se raci),am turnat crema de iaurt peste blat si pe margine am decorat cu capsune.L-am lasat la frigider in forma pana a 2-a zi pentru ca gelatina sa isi faca treaba si apoi….l-am papat cu viteza luminii pentru ca a fost delicios,usor si racoros.
Pofta mare!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 141Kcal
- Carbo: 16.4g
- Grăsimi: 6.3g
- Grăsimi sat.: 1.3g
- Proteine: 4.2g
- Fibre: 0.7g
- Zahăr: 10.9g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (48g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
13/07/2016
Eu ador asa de mult tortul cu capsuni deci da Excelent!!! a esit foarte bine sa faceti mai departe asa ca este bine...
am gătit această rețetă
21/06/2013
Mai degraba cumpar din comert , ca tot asa il fac si ei.Cand faci o prajitura de casa macar aici sa folosim ingredienta naturale.

21/06/2013
Esenta capsune ? Cand sunt fructe proaspete? Retetele trebuiesc adaptate la fructele de sezon si la ingrediente cat mai naturale.
Tu o poti face cum vrei...asta a fost viziunea mea!!!!!!!!!!!!