Petitchef

Tort cu crema de iaurt si struguri

Un tort racoritor, dulce-acrisor, m-am inspirat de la Sara & Mike , un blog delicios plin de culori.

Desert
8 porții
3 ore
Ușor

Ingrediente

8

Jeleul de struguri:

Crema de iaurt:

Sirop:

Preparare

  • In primul rand pregatim jeleul de struguri, hidratam gelatina in 4 linguri, zeama de compot de piersici.

    Zaharul se adauga la restul de zeama de compot, se amesteca pana ce se topeste. Incalzim gelatina hidratata , aveti grija sa nu fiarba, apoi adaugam sucul treptat amestecand continuu.

    Asezam boabele de struguri intr-o tava cu folie alimentara (in cazul meu in tava de chec sau cozonac) si turnam zeama, apoi dam la rece pana ce se incheaga.
  • Pentru crema , batem frisca, iar iaurtul se amesteca cu zaharul pudra.

    Gelatina se hidrateaza in 4 linguri apa, 10 minute, apoi se topeste si se adauga la iaurt. Incorporam frisca batuta , apoi boabele de struguri.
  • Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana ce se topeste , apoi adaugam esenta de cafea si lasam la racit.
  • Asamblam in felul urmator: piscoturile se taie in jumatati si se insiropeaza.

    Asezam in picioare, pe langa peretele formei, peste jeleul de struguri ( vezi foto) si turnam crema de iaurt, apoi asezam piscoturi peste crema.

    Se da la rece pentru cel putin 2-3 ore, apoi se intoarce forma pe un platou.


Poze

Tort cu crema de iaurt si struguri
Tort cu crema de iaurt si struguri - poza 2
Tort cu crema de iaurt si struguri - poza 3
Tort cu crema de iaurt si struguri - poza 4

Întrebări:




Comentarii (17):

07/08/2013

Minunat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/04/2014

Exprimarea lasa de dorit. Mai mult de atat, arata oricum, numai delicios nu.

(0) (0) Abuz
08/04/2014

Super

(0) (0) Abuz
08/01/2014

Super buna si usoara

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
12/09/2013

FOARTE BUNA SI USOARA

(0) (0) Abuz
20/08/2013

Super arata marfa

(0) (0) Abuz
19/08/2013

Sper sa-mi iasa sii mie

(0) (0) Abuz
11/01/2013

Senzationala

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Buonisima.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează