Tort cu crema de iaurt si struguri
Un tort racoritor, dulce-acrisor, m-am inspirat de la Sara & Mike , un blog delicios plin de culori.
Ingrediente
8
Jeleul de struguri:
Crema de iaurt:
Sirop:
Preparare
- In primul rand pregatim jeleul de struguri, hidratam gelatina in 4 linguri, zeama de compot de piersici.
Zaharul se adauga la restul de zeama de compot, se amesteca pana ce se topeste. Incalzim gelatina hidratata , aveti grija sa nu fiarba, apoi adaugam sucul treptat amestecand continuu.
Asezam boabele de struguri intr-o tava cu folie alimentara (in cazul meu in tava de chec sau cozonac) si turnam zeama, apoi dam la rece pana ce se incheaga. - Pentru crema , batem frisca, iar iaurtul se amesteca cu zaharul pudra.
Gelatina se hidrateaza in 4 linguri apa, 10 minute, apoi se topeste si se adauga la iaurt. Incorporam frisca batuta , apoi boabele de struguri. - Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana ce se topeste , apoi adaugam esenta de cafea si lasam la racit.
- Asamblam in felul urmator: piscoturile se taie in jumatati si se insiropeaza.
Asezam in picioare, pe langa peretele formei, peste jeleul de struguri ( vezi foto) si turnam crema de iaurt, apoi asezam piscoturi peste crema.
Se da la rece pentru cel putin 2-3 ore, apoi se intoarce forma pe un platou.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Minunat
am gătit această rețetă
anonymous
Exprimarea lasa de dorit. Mai mult de atat, arata oricum, numai delicios nu.
anonymous
Super
anonymous
Super buna si usoara
anonymous
Excelent!!!
anonymous
FOARTE BUNA SI USOARA
anonymous
Super arata marfa
anonymous
Sper sa-mi iasa sii mie
anonymous
Senzationala
anonymous
Buonisima.
Punctează această reţetă