Victoria sponge cake si-a primit denumirea dupa numele reginei Victoria, cunoscuta pentru placerea ei de a consuma o felie de pandispan langa ceaiul de dupa-masa. Aerisit, moale si gustos, va fi perfect pentru o gustare distinsa cu prietenii.
Într-un bol puneti untul inmuiat si zaharul si bateti pana se obtine o textura cremoasa. Adaugati extractul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, amestecand de fiecare data.
Apoi adaugati in doua randuri, faina cernuta si amestecati bine de fiecare data.La final se adauga praful de copt.
Ungeti cu unt o forma de copt cu diametrul de 20 cm si turnati compozitia in ea. Coaceti timp de 50 de minute la 170° C (faceti testul cu scobitoarea - intepati, daca iese uscata, este gata! În caz contrar, mai coaceti cateva minute).
In blatul ce tortul se raceste, pregatiti crema. Intr-un bol, turnați frisca lichidă foarte rece si bateți (este obligatoriu ca frisca dvs. lichida sa fie cu 30% grasime si foarte rece, altfel nu se fa umfla). Adaugati zaharul putin cate putin, batand continuu.
Dupa ce blatul s-a răcit, taiati-l in jumatate si aplicati gem de capsuni.
Apoi, folosind o punga de patiserie, aplicati un strat de frisca.
Puneti si a doua jumatate si finalizati decorarea prin pudrare cu zahar pudra.