Victoria cake

Desert
8 porții
Foarte ușor
1 h 15 m

Victoria sponge cake si-a primit denumirea dupa numele reginei Victoria, cunoscuta pentru placerea ei de a consuma o felie de pandispan langa ceaiul de dupa-masa. Aerisit, moale si gustos, va fi perfect pentru o gustare distinsa cu prietenii.

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru crema:

Preparare

Preparare25 min
Gătire50 min
  • Victoria cake - Preparare etapa 1Într-un bol puneti untul inmuiat si zaharul si bateti pana se obtine o textura cremoasa. Adaugati extractul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, amestecand de fiecare data.
  • Victoria cake - Preparare etapa 2Apoi adaugati in doua randuri, faina cernuta si amestecati bine de fiecare data.La final se adauga praful de copt.
  • Victoria cake - Preparare etapa 3Ungeti cu unt o forma de copt cu diametrul de 20 cm si turnati compozitia in ea. Coaceti timp de 50 de minute la 170° C (faceti testul cu scobitoarea - intepati, daca iese uscata, este gata! În caz contrar, mai coaceti cateva minute).
  • Victoria cake - Preparare etapa 4In blatul ce tortul se raceste, pregatiti crema.
    Intr-un bol, turnați frisca lichidă foarte rece si bateți (este obligatoriu ca frisca dvs. lichida sa fie cu 30% grasime si foarte rece, altfel nu se fa umfla). Adaugati zaharul putin cate putin, batand continuu.
  • Victoria cake - Preparare etapa 5Dupa ce blatul s-a răcit, taiati-l in jumatate si aplicati gem de capsuni.
  • Victoria cake - Preparare etapa 6Apoi, folosind o punga de patiserie, aplicati un strat de frisca.
  • Victoria cake - Preparare etapa 7Puneti si a doua jumatate si finalizati decorarea prin pudrare cu zahar pudra.

    Tortul dvs. este gata!

Observații

Depozitare : Acest tort poate fi pastrat la rece 2/3 zile.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: