Petitchef

Layer cake cu capsune

Reteta perfecta pentru a va bucura de sezonul capsunelor!

Desert
10 porții
30 min
1 oră
13 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Blatul:

Crema:

Materiale

  • Mixer electric
  • 3 tavi de copt 15 cm diametru
  • folie de plastic
  • hartie de copt
  • Spatula
  • punga de patiserie
  • razatoare
  • platou rotativ

Preparare

  • Etapa 1 - Layer cake cu capsune
    Blatul :
    Separati galbenusurile de albusuri.
    Frecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste.
  • Etapa 2 - Layer cake cu capsune
    Adaugati faina si amidonul din cartof și amestecati bine. Adaugati coaja de lamaie si amestecati din nou.
  • Etapa 3 - Layer cake cu capsune
    Bateti albusurile spuma, pana formeaza varfuri. Adaugati-le cu grija la amestecul anterior, folosind o spatula.
  • Etapa 4 - Layer cake cu capsune
    Se toarna aluatul in 3 forme unse (15 cm diametru) si se coace 13 minute la 180° C.
  • Etapa 5 - Layer cake cu capsune
    Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca pe un gratar. Desfaceti si infasurati blaturile in folie de plastic.
  • Etapa 6 - Layer cake cu capsune
    Crema :
    Puneti toate ingredientele intr-un bol si bateti-le cu un mixer electric. Bagati la frigider.
  • Etapa 7 - Layer cake cu capsune
    Puneti putina crema pe un platou rotativ pentru tort. Puneti deasupra hartie pergament si puneti un pic crema. Puneti primul blat peste crema.
  • Etapa 8 - Layer cake cu capsune
    Insiropati bine blatul (puteti face un sirop de zahar sau puteti folosi sirop de capsune / fructe rosii).
    Acoperiti blatul cu crema folosind o punga de patiserie.
    Puneti capsune taiate in jumatate deasupra ai puneti crema in spatiile goale. Puneti al doilea blat deasupra.
  • Etapa 9 - Layer cake cu capsune
    Repetati pasul 8 si terminati prin adaugarea celui de-al treilea blat. Acoperiti tortul cu putină crema, neteziti-l cu o spatula si puneti tortul la rece timp de 30 de minute.
  • Etapa 10 - Layer cake cu capsune
    Scoateti din frigider si acoperiti tortul complet cu crema. Neteziti totul cu o spatula si puneti din nou la frigider pentru 15 minute.
    Scoateți din frigider si acoperiti tortul bine cu crema. Neteziti cu o spatula si puneti din nou la rece timp de 15 minute.
  • Etapa 11 - Layer cake cu capsune
    Decorati tortul cu crema si capsune teiate in jumatate si gata!
  • Etapa 12 - Layer cake cu capsune
    Tortul trebuie sa fie foarte rece pentru a-l taia cu usurinta.

Observații:

Mold: Puteti utiliza 1 forma de copt, dar timpul de coacere va fi diferit. Va trebui sa taiati blatul in 3.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Layer cake cu capsune
Layer cake cu capsune - poza 2
Layer cake cu capsune - poza 3
Layer cake cu capsune - poza 4
Layer cake cu capsune - poza 5
Layer cake cu capsune - poza 6
Layer cake cu capsune - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Sarlota cu capsune
Sarlota cu capsune
8 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Verrine tiramisu cu capsune
Verrine tiramisu cu capsune
3 porții
4 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Milkshake cu capsune si vanilie
Milkshake cu capsune si vanilie
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Milkshake vegan cu zmeura si capsune
Milkshake vegan cu zmeura si capsune
1 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

10 retete cu...capsune 10 retete cu...capsune Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează