Blatul : Separati galbenusurile de albusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste.
Adaugati faina si amidonul din cartof și amestecati bine. Adaugati coaja de lamaie si amestecati din nou.
Bateti albusurile spuma, pana formeaza varfuri. Adaugati-le cu grija la amestecul anterior, folosind o spatula.
Se toarna aluatul in 3 forme unse (15 cm diametru) si se coace 13 minute la 180° C.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca pe un gratar. Desfaceti si infasurati blaturile in folie de plastic.
Crema : Puneti toate ingredientele intr-un bol si bateti-le cu un mixer electric. Bagati la frigider.
Puneti putina crema pe un platou rotativ pentru tort. Puneti deasupra hartie pergament si puneti un pic crema. Puneti primul blat peste crema.
Insiropati bine blatul (puteti face un sirop de zahar sau puteti folosi sirop de capsune / fructe rosii). Acoperiti blatul cu crema folosind o punga de patiserie. Puneti capsune taiate in jumatate deasupra ai puneti crema in spatiile goale. Puneti al doilea blat deasupra.
Repetati pasul 8 si terminati prin adaugarea celui de-al treilea blat. Acoperiti tortul cu putină crema, neteziti-l cu o spatula si puneti tortul la rece timp de 30 de minute.
Scoateti din frigider si acoperiti tortul complet cu crema. Neteziti totul cu o spatula si puneti din nou la frigider pentru 15 minute. Scoateți din frigider si acoperiti tortul bine cu crema. Neteziti cu o spatula si puneti din nou la rece timp de 15 minute.
Decorati tortul cu crema si capsune teiate in jumatate si gata!
Tortul trebuie sa fie foarte rece pentru a-l taia cu usurinta.