Layer cake cu capsune

Desert
10 porții
Ușor
1 h 43 m

Reteta perfecta pentru a va bucura de sezonul capsunelor!

Ingrediente

10

Blatul:

Crema:

Materiale

  • Mixer electric
  • 3 tavi de copt 15 cm diametru
  • folie de plastic
  • hartie de copt
  • Spatula
  • punga de patiserie
  • razatoare
  • platou rotativ

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare1 oră
Gătire13 min
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 1Blatul :
    Separati galbenusurile de albusuri.
    Frecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 2Adaugati faina si amidonul din cartof și amestecati bine. Adaugati coaja de lamaie si amestecati din nou.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 3Bateti albusurile spuma, pana formeaza varfuri. Adaugati-le cu grija la amestecul anterior, folosind o spatula.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 4Se toarna aluatul in 3 forme unse (15 cm diametru) si se coace 13 minute la 180° C.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 5Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca pe un gratar. Desfaceti si infasurati blaturile in folie de plastic.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 6Crema :
    Puneti toate ingredientele intr-un bol si bateti-le cu un mixer electric. Bagati la frigider.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 7Puneti putina crema pe un platou rotativ pentru tort. Puneti deasupra hartie pergament si puneti un pic crema. Puneti primul blat peste crema.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 8Insiropati bine blatul (puteti face un sirop de zahar sau puteti folosi sirop de capsune / fructe rosii).
    Acoperiti blatul cu crema folosind o punga de patiserie.
    Puneti capsune taiate in jumatate deasupra ai puneti crema in spatiile goale. Puneti al doilea blat deasupra.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 9Repetati pasul 8 si terminati prin adaugarea celui de-al treilea blat. Acoperiti tortul cu putină crema, neteziti-l cu o spatula si puneti tortul la rece timp de 30 de minute.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 10Scoateti din frigider si acoperiti tortul complet cu crema. Neteziti totul cu o spatula si puneti din nou la frigider pentru 15 minute.
    Scoateți din frigider si acoperiti tortul bine cu crema. Neteziti cu o spatula si puneti din nou la rece timp de 15 minute.
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 11Decorati tortul cu crema si capsune teiate in jumatate si gata!
  • Layer cake cu capsune - Preparare etapa 12Tortul trebuie sa fie foarte rece pentru a-l taia cu usurinta.

Observații

Mold: Puteti utiliza 1 forma de copt, dar timpul de coacere va fi diferit. Va trebui sa taiati blatul in 3.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: