Pasul 1 Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri fine. Topiti untul la microunde (~ 40 de secunde ) si lasati-l sa se racoreasca putin. Amestecati-l cu biscuitii zdrobiti pana ce sunt imbibati complet in unt. Puneti biscuitii intr-o forma rotunda cu baza detasabile ( Ø 23 cm) si apasati cu o lingura pana ce obtineti un strat uniform si ferm. Puneti la frigider pana preparati crema.
Pasul 2 Intr-un castron incapator puneti crema de branza,zaharul pudra si semintele pastaii de vanilie(puteti folosi o lingurita extract de vanilie) si mixati 1-2 minute. Adaugati frisca lichida si continuati sa mixati pana ce obtineti un amestec omogen. Puneti crema de branza peste baza de biscuiti si nivelati cu o lingura sau o spatula.
Pasul 3 Taiati capsunele in felii subtiri si acoperiti cheesecake-ul complet. Eu am acoperit cu putin jeleu de capsune preparat conform instructiunilor de pe pachet. Puneti la frigider peste noapte.
Pentru a scoate prajitura din forma, asezati baza formei peste o conserva inalta si apasati usor pe peretii acesteia pana ce prajitura a alunecat complet din forma.
Nu ai uitat cumva sa spui ca trebuie si 1 pachetel de gelatina in crema de branza?
Răspuns:
Multe dintr-e retele de cheesecake au gelatina in ingrediente, insa aceasta reteta nu necesita gelatina. Multumesc pentru intrebare si sper ca raspunsul meu sa iti fie de ajutor. x
Crema de branza este Philadelphia?
Răspuns:
Poti folosi philadelphia sau almette. Acum poti gasi crema de branza de la diferiti producatori dar eu folosesc philadelphia de cele mai multe ori. X
Oare n-ai uitat sa mentionezi ca in crema de branza trebuie sa pui si minimum un pachetel de gelatina?
Răspuns:
NU trebuie sa pui gelatina in aceast cheesecake!!!
Comentarii (24):
16/03/2014
Eu folosesc in loc de unt, un ganache, format din 2 parti ciocolata neagra si o parte frisca lichida. Sandu
Acela nu este ou, este untul topit pentru baza :)