Chec umed cu capsune

Desert
8 porții
Ușor
1 h 20 m

Am o mare pasiune pentru checurile umede si acest lucru se intampla cand se foloseste iaurt sau smantana in compozitie. Mi-a placut mult reteta asa ca am si cumparat ingredientele si am facut acest delicios chec pe care l-am imbogatit si cu capsuni, care sunt printre fructele mele preferate! Voi puteti sa folositi zmeura, caise, afine, ce va place mai mult!

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire1 oră
  • Punem faina, sarea, coaja de lamaie si praful de copt intr-un bol separat.
    In alt bol mixam untul cu zaharul cca 3 minute pana devine cremos.

    Adaugam pe rand cate un ou si mixam bine dupa fiecare.
    Adaugam zeama de lamaie apoi vanilia si iaurtul.

    Punem si jumatate din cantitatea de faina si continuam sa mixam pana se omogenizeaza apoi ultima parte de faina si restul de lapte.

    Taiem capsunele si le presaram cu o lingura de faina intr-un bol apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de chec.

    Preincalzim cuptorul la 150ºC (325 F), ungem bine tava de chec cu unt si turnam compozitia pe care o nivelam frumos cu lingura.

    Coacem checul aprox. 70 min, lasand focul potrivit.
    Cand este rumenit si mijlocul nu mai tremura atunci este gata. Bineinteles ca putem sa il testam cu un tester iar cand acesta va iesi curat, checul este gata copt.

    Il rasturnam pe un platou si il lasam sa se raceasca.
    Poate fi pudrat cu putin zahar pudra pe deasupra si apoi servit!
    Este cel mai umed si mai delicios chec, persoanelor carora le plac aluaturile umede, acesta este reteta ideala

    !Pofta buna!
gabrielacuisineGabrielacuisine

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Eu am facut cozonac cu banane, dar mai demult am facut si chec cu banane taiate feliute mai groase. Pofta buna. Sunt delicioase toate, indiferent cu ce se fac dulciurile.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Imi plac foarte mult retele voastre

abuz

anonymous

Pare foarte gustos

abuz
petre_a2013

petre_a2013

Da e delicios ...

abuz

anonymous

Arata ff bine! am sa-l fac si eu si dupa ce-l voi degusta,am sa revin cu comentariul!

abuz

anonymous

E musai cu iaurt grecesc???? iaurtul din lapte de capra nu e ok?intreb ....

abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Nu e musai cu iaurt grecesc, poti folosi un iaurt mai gras ;-)

anonymous

Cu iaurt nu am facut niciodata am sa incerc reteta ms

abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Iti garantez ca va iesi minunat!

anonymous

Am sa l incerc pare sa fie bun

abuz

anonymous

Am sal incerc chiar miine ,cred ca nui inecaceos

abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Nu este deloc inecacios, de aceea se foloseste iaurt ca sa fie umed ;-), este de o consistenta grea, umeda, usoar alunecoasa pe gat ;-)

gabrielacuisine

gabrielacuisine

Ce nebunie !

abuz
  • pagina 1 / 2