Blatul : In castronul unui mixer puneti ouale, sarea, zaharul si extractul de vanilie. Bateti la viteza maxima timp de 5 minute: amestecul ar trebui sa-si dubleze volumul.
Adaugati faina peste oua si amestecati usor fara sa distrugeti amestecul aerat al oualor. Amestecati bine in partea de jos, deoarece faina se aduna acolo.
Turnati acest amestec intr-o tava de copt si nivelati bine partea superioara. Coaceti timp de 12 minute la 180° C.
Imediat dupa coacere, scoateti blatul si tăiați marginile. Taiati dreptunghiul in 9 parti egale. Puneti fiecare bucata pe o bucata mica de hartie de copt si rulati bine.
Apoi infasurati-le strans in folie alimentara. Lasati-le sa se raceasca, timp in care pregatiti crema.
Crema : Puneti mascarpone, smantana rece si zaharul intr-un castron. Bateti pana cand obtineti o crema ferma. Adaugati gemul de capsuni si amestecați.
Desfaceti bucatile de blat si aplicati 1 pana la 2 lingurite de crema.
Rulati blatul fara sa il strangeti, astfel incat crema sa nu iasa si puneti rulourile obtinute pe un suport, care este plasat pe un recipient de scurs.
Glazura : Se amesteca zaharul cu lapte, apoi se adauga colorant alimentar de culoarea preferata.
Folosind un posh, turnati glazura pe fiecare rulou.
Umpleti locurile in care glazura nu a ajuns si lasati deoparte cel putin 15 minute, astfel incat glazura sa se intareasca
Comentarii:
Felicitari! Usor de preparat si ...delicios!