Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
20 min
515 Kcal

Iată o rețetă delicioasă de paste vegetariene cu ricotta și lămâie, unde aciditatea lămâii se îmbină perfect cu textura cremoasă și ușoară a ricottei. Gata în doar 20 de minute, această rețetă nu este doar rapid de preparat, dar poate fi și adaptată gusturilor dvs. adăugând ingrediente precum dovlecel, somon afumat sau creveți. Perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă și gustoasă, această rețetă este o opțiune ideală atunci când aveți puțin timp, dar doriți totuși să vă răsfățați cu un fel de mâncare delicat și plin de aromă!


Ingrediente

2
Cost estimat: 1.95 (0.98€/porție)

Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire10 min

Observații

Ce tip de paste putem folosi?
Alegerea este a dvs. :-) Puteți folosi atât paste scurte cât și paste lungi. Încercați cu spaghete, fusilli, rigatoni, linguine sau paccheri de exemplu!

Cât se păstrează pastele ricotta și lămâie?
Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata. Cu toate acestea, le puteți ține la frigider timp de 24 de ore și le puteți reîncălzi într-o tigaie cu puțină apă pentru a le face din nou cremoase.

Ce ricotta ar trebui să folosim pentru a pregăti pastele?
Noi am folosit ricotta de vacă, dar dacă vreți un gust mai intens o poți înlocui cu ricotta de oaie.

Pot folosi parmezan?
Da. În multe rețete de paste cu ricotta cu lămâie, parmezanul este folosit pentru a lega. Am preferat să obținem un gust mai blând.

Ce pot adăuga la pastele ricotta cu lămâie?
Dovlecel dacă vreți să păstrați preparatul vegetarian sau somon dacă vreți un preparat gustos pe bază de pește!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 514Kcal
  • Carbo: 61.3g
  • Grăsimi: 16.6g
  • Grăsimi sat.: 10.3g
  • Proteine: 23.3g
  • Fibre: 4.4g
  • Zahăr: 6.1g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (230g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+