Salata Caprese este una dintre cele mai simple si delicioase salate. Este nevoie de doar cateva ingrediente de calitate si o prezentare frumoasa.
Salata Caprese este o salata simpla, traditionala si foarte populara in Italia. Datorita prezentarii frumoase poate fi servita atat ca aperitiv dar si ca fel principal.
Salata Caprese se realizeaza din felii proaspete de mozzarella, rosii si busuioc, asezonate cu sare si ulei de masline.
In Italia, spre deosebire de cele mai multe salate, salata Caprese este de obicei servita ca un starter, si nu ca o garnitura.
Ca sa obtineti o salata Caprese delicioasa este bine sa o preparati vara, cand este sezonul rosiilor. De aceea va recomandam sa folositi rosii de gradina, bine coapte, suculente si parfumate, tinute la temperatura camerei.
Busuiocul trebuie sa fie din planta tanara, verde si parfumat. Al treilea ingredient este mozzarela. Alegeti un sortiment de mozzarella di bufala (din lapte bivolita), proaspata si suculenta.
In cele din urma, aveti nevoie de ulei de masline extravirgin si va recomandam sa alegeti unul de calitate superioara.
Sa recapitulam! Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Rosii mari, coapte si parfumate
- Frunze proaspete de busuioc
- Mozzarella di bufala
- Ulei de masline extra-virgin
- Sare si piper
- Platou de servire
- Baghete sau paine italiana (optional)
Pasii de realizare sunt:
- Adunati toate ingredientele necesare. Calitatea ingredientelor este cruciala pentru ca reusita dvs. sa fie una superiora.
- Taiati mozzarella in felii subtiri. Aveti grija sa nu le taiati prea subtiri pentru ca se vor rupe.
- Taiati rosiile in felii putin mai subtire decat branza.
- Aranjati rosiile si mozzarella, alternativ. Puteti pregati portii unice, pe platouri individuale sau pe un platou mare de servire.
- Presarati frunze de busuioc peste mozzarella.
- Adaugati condimentele: sare (foarte putin) si piper, si o cantitate generoasa de ulei de masline extravirgin.
- Serviti!
Sfaturi!
- Salata va avea un aspect mai frumos daca feliile de rosii si cele mozzarella vor avea aproximativ aceeasi dimensiune.
- Puteti folosi o Mozzarella obisnuita (obtinuta din lapte de vaca) insa rezultatul nu va fi la fel de gustos.
- Pregatiti salata inainte de servire!
Comentarii:
Simplu si bun