Supa de rosii cu galuste.

Ingrediente
Preparare
- Oparim rosiile cateva minute sa le putem curata pielitele.Le taiem cubulete.
Taiem,morcovii,telina si ceapa cubulete.
Se pun morcovii,telina si ceapa la calit..Le calim bine,apoi adaugam rosiile si rosiile din cutie.
Adaugam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba bine zarzavatul.
Intre timp facem galustele.Se separa albusul de galbenus.Se bate albusul bine cu un praf de sare.Cand a devenit pufos se adauga galbenusul,apoi grisul in ploaie.Se condimenteaza cu piper.
Cand s-a fiert bine zarzavatul,dam oala de pe foc.Strecuram supa.Zarzavatul rezultat se paseaza printr-o strecuratoate sau se mixeaza la blender pana devine o pasta.
Se pune din oala pe foc si se adauga zarzavatul pasat.
Se fac cu lingura galusti care se pun in supa.Se lasa sa fiarba bine grisul.
La sfarsit se adauga leusteanul verde.
Întrebări
Bună seara, Am și eu o întrebare, când pun gălustile la fiert, sa micșorez flacăra la aragaz ca să nu mi se sfărâme găluștile sau nu e nevoie? Mulțumesc
Buna seara,cand puneti galustele supa trebuie sa fiarba la foc mic,altfel galustele se for farama.
Ciuperci in supa asta sant bine venite?
Nu am incercat nici o data varianta cu ciuperci.Dar fiecare poate adauga ce doreste in plus.Cred ca va fi delicioasa si cu ciuperci.
Buna eu am facut reteta dar mi s-au sfarmat galustele si nu inteleg dc,ca doar am facut exact cum scrie,imi puteti da un sfat?
Eu bat ouale bine cu un tel,apoi adaug sare si grisul in ploaie unde mestec cu lingura.Apoi le las circa 10 minute sa se unfle grisul.Iau circa un sfert din aluat cu lingura si pun in oala care fierbe,apoi ud lingura in supa de fiecare data sa nu se lipeasca compozitia.Le las sa fiarba bine pana cand grisul este fiert.
E supa mea preferata, pacat ca-mi ies galustile tari , nu pufoase, de ce??
Buna,intotdeauna pui cate putin gris,trebuie sa iasa un aluat ca cel de chec,nu foarte tare,deoarece galustile vor iesi tari.Dup ce ai pust grisul,se lasa 5 minute sa se umfle grisul si apoi le pui in supa.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Este foarte buna dar dupa parerea mea este mai potrivit patrunjelul decat leusteanul
Se pune patranjel nu leustean...asa cred eu ca e mai bine