Petitchef

Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante

Un clasic atemporal, pastele cu ricotta și nuci sunt un prim fel care, în simplitatea sa, încorporează o versatilitate surprinzătoare. Cremozitatea ricottei se întâlnește cu crocantul nucilor, creând un contrast irezistibil de texturi. Aroma delicată a brânzei ricotta se îmbină perfect cu nota ușor amară a nucilor, în timp ce un vârf de nucșoară potențează toate aromele: un fel de mâncare care poate fi atât o mâncare reconfortantă, cât și un fel elegant pentru ocazii speciale. Rețeta de paste cremoase cu ricotta și nuci este foarte ușor de preparat; vă explicăm procedura pas cu pas.

Felul principal
2 porții
5 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • oală
  • Tigaie
  • Cuțit
  • Bol

Preparare

  • Etapa 1 - Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
    Mai întâi, se fierb pastele în multă apă cu sare.
  • Etapa 2 - Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
    Ceapa se toacă mărunt și se prăjește în ulei de măsline timp de câteva minute.
  • Etapa 3 - Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
    Se toacă nucile, se adaugă în tigaie și se amestecă. Apoi se prăjesc rapid.
  • Etapa 4 - Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
    Se amestecă ricotta într-un castron cu un strop de nucșoară, 1 lingură de apă de la paste și un vârf de cuțit de sare.
  • Etapa 5 - Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
    Se adaugă crema de ricotta în tigaie cu nucile. Se amestecă, se reduce focul și se lasă să se asezoneze timp de câteva minute.
  • Etapa 6 - Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
    Se scurg pastele fierte al dente, păstrând o parte din apa de gătit. Se toarnă pastele în tigaie și se amestecă bine toate ingredientele (se adaugă apă de gătit dacă este necesar).
  • Etapa 7 - Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
    Pastele cu ricotta și nuci sunt gata!

Observații:

Cât timp se păstrează pastele cu ricotta și nuci?
Maxim 2 zile la frigider, într-un recipient etanș. Se încălzesc într-o tigaie, adăugând puțină apă fierbinte pentru a le face din nou cremoase.

Ce tipuri de paste sunt cele mai potrivite?
Pastele scurte, cum ar fi tortiglioni, rigatoni, fusilli, penne sau paccheri sunt de preferat pentru brânza ricotta cremoasă. Cu toate acestea, puteți prepara acest fel de mâncare și cu spaghete, linguine sau bigoli.

Ce trebuie să faceți dacă sosul de ricotta este prea gros?
Dacă sosul de ricotta este prea gros, adăugați puțină apă de gătit pentru o mâncare mai cremoasă.

Cum se toacă nucile?
Le puteți toca grosier (așa cum am făcut noi) sau le puteți pasa într-un blender dacă doriți un sos mai fin.

Pot adăuga alte ingrediente la pastele cu ricotta și nuci?
Da. Puteți adăuga parmezan ras pentru condimentare sau ierburi aromatice precum busuioc sau salvie.

Pot pregăti sosul de ricotta și nuci în avans?
Da. După ce este gata, păstrați sosul într-un recipient etanș la frigider (maximum 2 zile).

Ce pot folosi în loc de nucșoară?
Puteți prepara sosul de ricotta și cu piper negru.



Poze

Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante - poza 2
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante - poza 3
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante - poza 4
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante - poza 5

întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
2 porții
19 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic
Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic
2 porții
22 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu cremă de ricotta și busuioc
Paste cu cremă de ricotta și busuioc
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

25 de curiozitati despre banane 25 de curiozitati despre banane Unturile din nuci Unturile din nuci „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

2021 - Anul international al fructelor si legumelor 2021 - Anul international al fructelor si legumelor Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei Retete de toamna cu...dovleac Retete de toamna cu...dovleac

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează