Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante

votează acum
Felul principal
2 porții
Foarte ușor
15 min

Un clasic atemporal, pastele cu ricotta și nuci sunt un prim fel care, în simplitatea sa, încorporează o versatilitate surprinzătoare. Cremozitatea ricottei se întâlnește cu crocantul nucilor, creând un contrast irezistibil de texturi. Aroma delicată a brânzei ricotta se îmbină perfect cu nota ușor amară a nucilor, în timp ce un vârf de nucșoară potențează toate aromele: un fel de mâncare care poate fi atât o mâncare reconfortantă, cât și un fel elegant pentru ocazii speciale. Rețeta de paste cremoase cu ricotta și nuci este foarte ușor de preparat; vă explicăm procedura pas cu pas.


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Gătire10 min

Observații

Cât timp se păstrează pastele cu ricotta și nuci?

Maxim 2 zile la frigider, într-un recipient etanș. Se încălzesc într-o tigaie, adăugând puțină apă fierbinte pentru a le face din nou cremoase.

Ce tipuri de paste sunt cele mai potrivite?

Pastele scurte, cum ar fi tortiglioni, rigatoni, fusilli, penne sau paccheri sunt de preferat pentru brânza ricotta cremoasă. Cu toate acestea, puteți prepara acest fel de mâncare și cu spaghete, linguine sau bigoli.

Ce trebuie să faceți dacă sosul de ricotta este prea gros?

Dacă sosul de ricotta este prea gros, adăugați puțină apă de gătit pentru o mâncare mai cremoasă.

Cum se toacă nucile?

Le puteți toca grosier (așa cum am făcut noi) sau le puteți pasa într-un blender dacă doriți un sos mai fin.

Pot adăuga alte ingrediente la pastele cu ricotta și nuci?

Da. Puteți adăuga parmezan ras pentru condimentare sau ierburi aromatice precum busuioc sau salvie.

Pot pregăti sosul de ricotta și nuci în avans?

Da. După ce este gata, păstrați sosul într-un recipient etanș la frigider (maximum 2 zile).

Ce pot folosi în loc de nucșoară?

Puteți prepara sosul de ricotta și cu piper negru.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+