Un fel aratos (lauda-ma gura :)) ) si usor de preparat.
Sosul de carne este acelasi ca la reteta de lasagna, lipseste doar ardeiul rosu.
*O sugestie: cand faceti sos de carne dublati cantitatile si ce nu folositi imediat puneti la congelator, in pungi ziploc ori caserole din plastic. Pentru o cina rapida, nu va ramane decat sa fierbeti pastele, sa dezghetati sosul, sa le amestecati, sa presarati totul cu parmezan proaspat si gata! :) Sosul rezista foarte bine la congelator pt 2 luni.
La cantitatea din reteta de sos ne trebuie 250g ciuperci albe, vreo 4-5 ciupercute uscate inmuiate in prealabil in apa calduta (pt aproximativ 20 minute), 200g branza ricotta, 2-3 linguri de patrunjel verde tocat.
Ciupercile proaspete se taie felii subtiri, cele uscate se toaca marunt si toate impreuna se calesc in 3 linguri de ulei de masline ori din samburi de struguri pana isi lasa zeama (aproximativ 10 minute).
Am avut sos de carne preparat acum 2 saptamani, i-am adaugat miezul de la 2 felii de paine (rupt in firimituri mari), ciupercile calite, apoi branza ricotta si patrunjelul verde tocat.
Pastele cochilii gigant (vreo 20-22 bucati) se fierb in apa sarata aproximativ 12 minute. Le vrem al dente. Un truc ar fi sa stingeti focul dupa 10-12 minute si sa le lasati sub capac, in apa fierbinte pana ce ajung la consistenta dorita. Se scurg de apa si se lasa putin la racit, atat cat sa le putem tine in mana.
Intr-o tava de yena/ceramica, se asterne o patura de passata (sos de rosii), de un deget grosime (cca 400ml). Se umple fiecare cochilie cu sosul de carne, ciuperci si ricotta si se pun
frumos in tava. Se presara cu mozzarella si parmezan/romano date pe razatoarea mare (cca 100g din fiecare).
Se da tava la cuptorul incins in prealabil la 375F, pentru 40 minute sau pana se rumeneste delicat parmezanul. Se servesc calde.