A fiert tuburile de cannelloni,4 minute in apa cu putina sare. Le-a scurs si le-am asezat unul langa altul pe un platou pana cand le-am umplut.
Umplutura se face foarte simplu. A calit catelul de usturoi in putin ulei,am adaugat spanacul si am calit totul cateva minute la foc iute.Doar cat sa se evapore apa din spanac,dar rapid,sa nu piarda spanacul culoarea de verde crud.
A folosit spanac congelat.Daca puneti spanac proaspat,aveti grija sa fie foarte bine surs de apa.
A amestecat apoi spanacul cu ricotta maruntita,cu oul si daca pasta nu este destul de consistenta,puteti adauga putin pesmet care ajuta si leaga compozitia.
A incins untul intr-o tigaie,a adaugat faina,am invartit repede cu o lingura de lemn cateva secunde.
Apoi a adaugat latele rece si a mai invartit vartos cu un tel,pana cand faina si laptele s-au amestecat perfect intr-un sos matasos.Timp de fierbere, 3 minute.
A condimentat cu sare,piper si nucsoara. Umplem cannelloni cu pasta de spanac cu ajutorul unei lingurite.Necesita putina rabdare,dar rezultatul final merita munca de chinez.
Intr-un vas termic sau tava,se pune un rand de sos,un rand de cannelloni,iar sos si la urma cateva fire de parmezan.
Pune vasul in cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade Celsius. Scoatem vasul si lasam pastele 10-15 minute sa se odihneasca.
Mai ,tu nu esti romanca ,toate retetele tale sunt scrise la diferite timpuri (a fiert ,le-a scurs si le-am pus ,sunteti doua persoane care gatiti ?),hotareste-te cand scri : le-am scurs ,le-am fiert ori se scurg ,se fierb ,se pun !!!!!
Comentarii:
Mai ,tu nu esti romanca ,toate retetele tale sunt scrise la diferite timpuri (a fiert ,le-a scurs si le-am pus ,sunteti doua persoane care gatiti ?),hotareste-te cand scri : le-am scurs ,le-am fiert ori se scurg ,se fierb ,se pun !!!!!