Petitchef

Cannelloni alla Bolognese

Felul principal
4 porții
2 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Sosul bolognese:

Sosul bechamel:

Preparare

  • Ne ocupam intai si-ntai de sosul de carne. Taiem marunt ceapa, usturoiul si dam prin razatoarea mare morcovul si telina .
  • Calim legumele intr-o lingura de ulei de masline pana se inmoaie putin (10min) apoi adaugam carnea tocata si calim pana se desface amestecand usor.
    Adaugam apoi vinul si rosia tocata si lasam sa fiarba sub capac 10min.
  • Adaugam condimentele, sare, piper, sucul de rosii, 100ml apa si lasam sa fiarba la foc mic pentru 30min.Gustam daca este fiarta carnea si eventual mai adaugam putina apa si mai lasam sa fiarba. La final adaugam o lingurita de zahar ca sa mai taiem din aciditatea sucului de rosii si mai asezonam cu condimente daca e cazul.
  • Ok, acum ne ocupam de sosul alb numit Behamel.
    Topim untul intr-o craticioara la foc mic.Luam apoi de pe foc, adaugam faina si amestecam.Adaugam sare, piper, nucsoara, punem cratita inapoi pe foc si incepem sa turnam putin cate putin din lapte.
  • Amestecam continuu si tinem focul la minim pana incepe sa se lege sosul de faina cu lapte. Dupa aprox. 10min sosul e gata, ar trebui sa aibe consistenta unei smantani lichide.
  • Buun, ne apucam acum sa le asamblam pe toate impreuna. Luam o tava si turnam putin sos de carne pe fund. Umplem apoi cannelloni cu sosul Bolognese cu ajutorul unei lingurite si ii asezam frumos unul langa celalat in tava.
  • Asa aratau toti aliniati ca soldateii .Daca ne-a mai ramas sos Bolognese il turnam peste cannelloni.
    Ultima etapa: turnam sosul alb Bechamel peste toata compozitia din tava si presaram parmezanul (cascaval) ras.


Poze

Cannelloni alla Bolognese
Cannelloni alla Bolognese - poza 2
Cannelloni alla Bolognese - poza 3
Cannelloni alla Bolognese - poza 4
Cannelloni alla Bolognese - poza 5
Cannelloni alla Bolognese - poza 6
Cannelloni alla Bolognese - poza 7
Cannelloni alla Bolognese - poza 8
Cannelloni alla Bolognese - poza 9
Cannelloni alla Bolognese - poza 10
Cannelloni alla Bolognese - poza 11
Cannelloni alla Bolognese - poza 12
Cannelloni alla Bolognese - poza 13
Cannelloni alla Bolognese - poza 14
Cannelloni alla Bolognese - poza 15
Cannelloni alla Bolognese - poza 16

Întrebări:




Comentarii:

28/10/2012

Nu e prea aspectous

(0) (0) Abuz
13/07/2012

Super bun....demential

(0) (0) Abuz
29/06/2012

Super

(0) (0) Abuz
02/12/2011

Ffffffff gustos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto verde - pesto alla genovese
Pesto verde - pesto alla genovese
4 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi alla sorrentina la tigaie
Gnocchi alla sorrentina la tigaie
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează