Ne ocupam intai si-ntai de sosul de carne. Taiem marunt ceapa, usturoiul si dam prin razatoarea mare morcovul si telina .
Calim legumele intr-o lingura de ulei de masline pana se inmoaie putin (10min) apoi adaugam carnea tocata si calim pana se desface amestecand usor. Adaugam apoi vinul si rosia tocata si lasam sa fiarba sub capac 10min.
Adaugam condimentele, sare, piper, sucul de rosii, 100ml apa si lasam sa fiarba la foc mic pentru 30min.Gustam daca este fiarta carnea si eventual mai adaugam putina apa si mai lasam sa fiarba. La final adaugam o lingurita de zahar ca sa mai taiem din aciditatea sucului de rosii si mai asezonam cu condimente daca e cazul.
Ok, acum ne ocupam de sosul alb numit Behamel. Topim untul intr-o craticioara la foc mic.Luam apoi de pe foc, adaugam faina si amestecam.Adaugam sare, piper, nucsoara, punem cratita inapoi pe foc si incepem sa turnam putin cate putin din lapte.
Amestecam continuu si tinem focul la minim pana incepe sa se lege sosul de faina cu lapte. Dupa aprox. 10min sosul e gata, ar trebui sa aibe consistenta unei smantani lichide.
Buun, ne apucam acum sa le asamblam pe toate impreuna. Luam o tava si turnam putin sos de carne pe fund. Umplem apoi cannelloni cu sosul Bolognese cu ajutorul unei lingurite si ii asezam frumos unul langa celalat in tava.
Asa aratau toti aliniati ca soldateii .Daca ne-a mai ramas sos Bolognese il turnam peste cannelloni. Ultima etapa: turnam sosul alb Bechamel peste toata compozitia din tava si presaram parmezanul (cascaval) ras.
Comentarii:
Nu e prea aspectous
Super bun....demential
Super
Ffffffff gustos