A tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit in ulei de masline. Rosia se decojeste prin cufundare in apa fiarta si se taie cubulete. Se adauga si carnea tocata amestec de porc si vita. Se condimenteaza cu sare, piper, patrunjel. Cand carnea este gata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Bechamelul se face dupa metoda clasica. Se topeste untul pe foc mic, se adauga toata faina odata, apoi treptat laptele caldut, amestecand energic pentru a nu fac cocoloase.
La final se adauga praful de nucsoara si sarea. Cand carnea s-a racit putin, se umple cannelloni, cu ajutorul unei lingurite. Se pune putin sos bechamel pe fundul unui vas in care se aseaza un strat de cannelloni umpluti cu compozitia de carne.
Pe deasupra se presara mozzarella sau cascaval ras. Daca puneti in doua straturi, repetati procedura, urmind alt strat de bechamel, cannelloni, mozzarella. Ultimul strat e de bechamel, peste care se toarna din belsug mozzarella.
Comentarii:
Si cu morcovul si cu ardeii ce faci, ii mananci separat? In mare cannelloni astia ai tai sunt un fel de lasagna in tub de pasta.
Bun daca fiebem in prealabil cannelloni
Super arata! astazi o voi face ! multumesc ptr reteta !