Aperitiv cu carne uscata

Aperitiv
8 porții
Foarte ușor
1 h 8 m

Va prezentam 4 retete cu carne uscata, extrem de usor de facut. Utilizati carne uscata, uneori prosciutto crudo pentru a aduce o nota putin sarata care va face diferenta in acest aperitiv. 3 retete vor fi fara coacere: vom face impachetari, frigarui si rulouri. In cele din urma, foaia de brick va fi gatita sub forma unui con insotit de o umplutura de branza proaspata :-) Urmati pas cu pas etapele de realizare a acestor 4 retete festive si nu ezitați sa ne spuneți intr-un comentariu care este favorita dvs. :-)


Ingrediente

8

Conuri cu carne uscata:

Rulouri cu carne uscata:

Aperitiv cu prosciutto crudo:

Frigarui:


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare1 oră
Gătire8 min



Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

sigint, 29/12/2024

Aceeași întebare după 4 ani: Ce naiba sunt feuille de brick ?

(0) (0) abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Se folosesc in bucataria algeriana, tunisiana, araba, in general si nu numai. Au fost adoptate si de catre europeni, mai ales de francezi. Se aseamana cu foile de placinta, dar sunt poate putin mai grosute.
Nu sunt asa fragile ca foile de placinta, sunt elastice, nu se rup usor, iar dupa coacere au consistenta unui aluat, usor crocant.
Se preteaza la o serie de preparate, atat dulci, cat si sarate.

Luci, 26/02/2020

Ce sunt foi de brick si unde se gasesc, multumesc

(1) (0) abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Sunt foi subtiri de aluat, facute dintr-un amestec de faina de grau, apa si sare. Aceste foi sunt utilizate in mod traditional in bucataria nord-africana si orientala pentru a face aperitive, preparate de post sau dulciuri. Sunt ideale pentru a face diverse preparate, precum samosas, rulouri sau pate-uri. Ele pot fi umplute cu legume, carne, branza sau orice alte ingrediente preferate, dupa care se coc la cuptor sau se prajesc in ulei.




+