Va prezentam 4 retete cu carne uscata, extrem de usor de facut. Utilizati carne uscata, uneori prosciutto crudo pentru a aduce o nota putin sarata care va face diferenta in acest aperitiv.
3 retete vor fi fara coacere: vom face impachetari, frigarui si rulouri. In cele din urma, foaia de brick va fi gatita sub forma unui con insotit de o umplutura de branza proaspata :-)
Urmati pas cu pas etapele de realizare a acestor 4 retete festive si nu ezitați sa ne spuneți intr-un comentariu care este favorita dvs. :-)
Conurile: Suprapuneti foile de brick si taiati-le in 4 sferturi. Taiati marginile rotunjite pentru a forma triunghiuri.
Ungeti fiecare triunghi cu ulei de masline. Strangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.
Puneti-le pe o foaie de copt acoperita cu hartie de pergament si coaceti timp de aproximativ 8 minute la 180° C. Cornetele trebuie sa fie de culoare maro aurie.
Se amesteca branza cu 5 felii de carne uscata taiata in bucati mici, ceapa taiata, busuioc taiat, seminte de pin. Puneti sare si piper.
Umpleti fiecare con cu acest amestec folosind un posh. Taiati ultima felie de carne in bucati mici si puneti peste crema.
Rulouri cu carne uscata: Pe fiecare felie de carne uscata, aplicati 1/3 un strat generos de crema de branza.
In centrul acestui strat, puneti cepsoara taiata. Rulati.
Aperitivul cu prosciutto crudo: Intindeti 2 linguri de crema de branza pe fiecare tortilla.
Se presara frunzele de rucola si puneti 2 felii de prosciutto crudo pe fiecare tortilla.
Rulati si strangeti bine. Taitati tortilla in mini rulouri.
Frigaruile: Intr-un castron, puneti bilele de mozzarella, adaugati putin ulei de masline si busuiocul tocat. Amestecati bine.
Infigeti cate o bila de mozzarela pe batul de frigarui, adaugati o bucata de prosciutto crudo si o bucata de rosie uscata.
Se folosesc in bucataria algeriana, tunisiana, araba, in general si nu numai. Au fost adoptate si de catre europeni, mai ales de francezi. Se aseamana cu foile de placinta, dar sunt poate putin mai grosute. Nu sunt asa fragile ca foile de placinta, sunt elastice, nu se rup usor, iar dupa coacere au consistenta unui aluat, usor crocant. Se preteaza la o serie de preparate, atat dulci, cat si sarate.
Sunt foi subtiri de aluat, facute dintr-un amestec de faina de grau, apa si sare. Aceste foi sunt utilizate in mod traditional in bucataria nord-africana si orientala pentru a face aperitive, preparate de post sau dulciuri. Sunt ideale pentru a face diverse preparate, precum samosas, rulouri sau pate-uri. Ele pot fi umplute cu legume, carne, branza sau orice alte ingrediente preferate, dupa care se coc la cuptor sau se prajesc in ulei.
Se folosesc in bucataria algeriana, tunisiana, araba, in general si nu numai. Au fost adoptate si de catre europeni, mai ales de francezi. Se aseamana cu foile de placinta, dar sunt poate putin mai grosute.
Nu sunt asa fragile ca foile de placinta, sunt elastice, nu se rup usor, iar dupa coacere au consistenta unui aluat, usor crocant.
Se preteaza la o serie de preparate, atat dulci, cat si sarate.