Sos bechamel facut din 30 grame unt, 2 linguri rase faina, 450 ml lapte.
Tocat ceapa si usturoiul la robot si calit in putin ulei, api adaugat spanacul fiert, bine scurs de apa si calit impreuna. lasat sa se raceasca.Cand s-au racit adaugat ricotta, oul, sare si piper si pus amestecul intr-un posh cu ajutorul caruia umplut cannelloni.
Intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina pus sosul pentru spaghetti, asezat deasupra tuburile de cannelloni umplute, iar peste ele turnat sosul bechamel explicat deja cum fac bechamelul la alte retete, deci nu sa mai repet.
Deasupra ras cascaval si putin parmezan si copt la 180 grade cu capac ( se poate folosi folie de aluminiu) timp de 25 de minute, apoi scos capacul si lasat pana cand s-au rumenit frumos deasupra, iar sosul a scazut.
Desi nu asteptat, a mancat si copilul si i-a placut, a spus ca nu se simte gustul de spanac si chiar l-a incurajat (fara succes ) si pe domnul barbat sa guste.
Comentarii:
Imi lasa gura apa!
Cred ca voi face si eu