Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!

Felul principal
Foarte ușor
20 min

Un prim fel vegetarian care scoate în evidență dulceața și versatilitatea cepei. Ieftine și foarte rapid de preparat, pastele cu cremă de ceapă sunt o rețetă pe care trebuie să o ai mereu la îndemână: îți va salva viața atunci când ai musafiri care apar brusc. Serviți-o la prânz sau pentru o cină rapidă, vă va uimi cu gustul său delicat și învăluitor!

Ingrediente

2

Materiale

  • tocător
  • cuțit
  • pahar
  • tigaie
  • cratiță
  • blender

Preparare

Preparare12 min
Gătire8 min
  • Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - Preparare etapa 1Se taie ceapa și usturoiul în felii foarte subțiri.
  • Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - Preparare etapa 2Se toarnă puțin ulei și o bucată de unt într-o tigaie. Se adaugă apoi ceapa și usturoiul și se prăjesc câteva minute.
  • Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - Preparare etapa 3Deglazați cu vin alb și așteptați ca alcoolul să se evapore. Se adaugă apoi 1 pahar generos de apă și se continuă fierberea timp de 10 minute (foc mediu-mare), amestecând frecvent.
  • Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - Preparare etapa 4Între timp, se fierb pastele în multă apă sărată.
  • Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - Preparare etapa 5Când ceapa este fiartă, se amestecă până devine cremoasă. Apoi se toarnă înapoi în tigaie și se adaugă smântână proaspătă și piper.
  • Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - Preparare etapa 6Continuați să gătiți până când crema se îngroașă, apoi adăugați pătrunjelul tocat mărunt și amestecați.
  • Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - Preparare etapa 7Se scurg pastele al dente, se toarnă în tigaia cu sosul de ceapă și se amestecă rapid.
  • Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - Preparare etapa 8Serviți și presărați cu piper negru (dacă preferați). Pastele cremoase cu ceapă sunt gata!

Punctează această reţetă

Observații

Pot păstra pastele cremoase cu ceapă?

Da. Puneți-le într-un recipient ermetic în frigider (maximum 1 zi) și, înainte de a le consuma, puneți-le într-o tigaie cu puțină apă pentru a le face din nou cremoase.

Ce format de paste trebuie folosit pentru crema de ceapă?

Noi am folosit linguine, dar puteți alege și formate de paste scurte, cum ar fi mezzi rigatoni, pennoni, fusilli sau paccheri.

Ce ceapă trebuie folosită pentru crema de ceapă?

Vă recomandăm să folosiți ceapă albă sau ceapă aurie.

Pot pregăti crema de ceapă în avans?

Desigur. O puteți păstra la frigider timp de până la 3 zile, într-un recipient etanș.

Ce pot adăuga la pastele cu cremă de ceapă?

Puteți adăuga guanciale sau bacon. Rumenește-le separat și adaugă-le înainte de a amesteca pastele cu crema.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: