Petitchef

Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!

Un prim fel vegetarian care scoate în evidență dulceața și versatilitatea cepei. Ieftine și foarte rapid de preparat, pastele cu cremă de ceapă sunt o rețetă pe care trebuie să o ai mereu la îndemână: îți va salva viața atunci când ai musafiri care apar brusc. Serviți-o la prânz sau pentru o cină rapidă, vă va uimi cu gustul său delicat și învăluitor!

Felul principal
2 porții
12 min
8 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • tocător
  • cuțit
  • pahar
  • tigaie
  • cratiță
  • blender

Preparare

  • Etapa 1 - Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!
    Se taie ceapa și usturoiul în felii foarte subțiri.
  • Etapa 2 - Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!
    Se toarnă puțin ulei și o bucată de unt într-o tigaie. Se adaugă apoi ceapa și usturoiul și se prăjesc câteva minute.
  • Etapa 3 - Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!
    Deglazați cu vin alb și așteptați ca alcoolul să se evapore. Se adaugă apoi 1 pahar generos de apă și se continuă fierberea timp de 10 minute (foc mediu-mare), amestecând frecvent.
  • Etapa 4 - Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!
    Între timp, se fierb pastele în multă apă sărată.
  • Etapa 5 - Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!
    Când ceapa este fiartă, se amestecă până devine cremoasă. Apoi se toarnă înapoi în tigaie și se adaugă smântână proaspătă și piper.
  • Etapa 6 - Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!
    Continuați să gătiți până când crema se îngroașă, apoi adăugați pătrunjelul tocat mărunt și amestecați.
  • Etapa 7 - Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!
    Se scurg pastele al dente, se toarnă în tigaia cu sosul de ceapă și se amestecă rapid.
  • Etapa 8 - Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!
    Serviți și presărați cu piper negru (dacă preferați). Pastele cremoase cu ceapă sunt gata!

Observații:

Pot păstra pastele cremoase cu ceapă?
Da. Puneți-le într-un recipient ermetic în frigider (maximum 1 zi) și, înainte de a le consuma, puneți-le într-o tigaie cu puțină apă pentru a le face din nou cremoase.

Ce format de paste trebuie folosit pentru crema de ceapă?
Noi am folosit linguine, dar puteți alege și formate de paste scurte, cum ar fi mezzi rigatoni, pennoni, fusilli sau paccheri.

Ce ceapă trebuie folosită pentru crema de ceapă?
Vă recomandăm să folosiți ceapă albă sau ceapă aurie.

Pot pregăti crema de ceapă în avans?
Desigur. O puteți păstra la frigider timp de până la 3 zile, într-un recipient etanș.

Ce pot adăuga la pastele cu cremă de ceapă?
Puteți adăuga guanciale sau bacon. Rumenește-le separat și adaugă-le înainte de a amesteca pastele cu crema.



Poze

Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin!
Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - poza 2
Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - poza 3
Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - poza 4
Paste cremoase cu ceapă: un prim fel de mâncare gustos și ieftin! - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu burrata și roșii cherry
Paste cremoase cu burrata și roșii cherry
2 porții
22 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
2 porții
19 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează