Aluatul il pregatim cu o seara inainte, trebuie sa stea la frigider cateva ore bune. Galbenusurile se bate cu zaharul pudra, mierea se pune la incalzit pana se topeste, cand s-a topit punem margarina peste si amestecam pana se topeste ...intre timp luam oala de pe foc.
Intr-o oala mare se pune faina cernuta, cacao, praful de copt, scortisoare, praf de ghimbir, cuisoare sau condimentul de turta dulce galbenusurile cu zaharul si apoi amestecul de miere cu margarina.
Apoi se amesteca totul bine bine, cand aluatul s-a incorporat luam o folie de plastic si impachetam aluatul in folie bine bine sa nu intre in contact cu aerul de loc, eventual puteti sa il puneti dupa intr-o punga si asa sa il asezati la frigider pana a doua zi.
A doua zi cu o ora inainte de a ne apuca de copt scotem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei. Se ia aluatul se imparte in 3- 4 bucati si se intinde pe masa presarata cu faina si cu diferite figurine, forme, modelam formele de turta dulce.
Le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si il punem in cuptorul preincalzit in jur de 10 - 15 minute, aveti grija sa nu le prajiti foarte tare ca devin tari ca piatra, lasati la cuptor doar pana isi schimba culoare usor .
Se bate albusul tare cu mixerul, apoi se adauga treptat zaharul si se bate cu mixerul bine iar la final se adauga zeama de lamaie si culoare pe care o doriti.
A folosit pentru ornat 2 albusuri si 200 g de zahar, si dupa ce a terminat a impartit cantitatea obtinuta in mai multe boluri mici, apoi le-a colorat cu rosu, verde si a lasat si alb. Apoi le-a decorat cu diferite decoratii gata cumparate, bilute colorate, bilute aurii.
Comentarii (11):
Super bune si arata extraordinar bravo
Super duuulci
:) .. gustos!
Arata minunat
Super bune
Sunt foarte aspectuase
Foarte buna !!
Votre commantaire
Sa nu uitam de distractia pe care o impartii cu copii atunci cand le faceti impreuna
Complimente totii ar trebui sa le faca de craciun.uitati de cele gata facute astea au mai mult gust si o valoare mai mare.