Faina se amesteca cacaoa, cu praful de copt ,cu condimentele pt. turta dulce si migdalele macinate. Ouale se pun intr-un recipient si se mixeaza cu zaharul piudra pina devin spuma.Se adaoga mierea de albine si untul topit si racit la temp.camerei.
In continuare se adaoga amestecul de faina si se mixeaza pina cind toate ingredientele sint bine omogenizate.
Se toarna aluatul intr-o tava captusita cu hirtie de copt sau unsa si bine infainata.se niveleaza uniform si se coace la 180°C ca. 25.minute. Cind blatul este copt, trebuie sa se desprinda usor de pe peretii tavii. Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa ca 5-10 minute. sa se racesca si cu ajutotul unei alte tavi/platou/cirpatorcu aceeasi dimensiune precum tava de copt. se intoarce blatul cu partea de sus in jos si se lasa asa intr-e doua recipiente sa se racesca pina a doua zi.
A doua zi blatul se taie in doua parti egale pe orizontal. Marmelada se incalzeste putin si se amesteca cu citva stropi de esenta dorita si dupa gust.Jumatate din ea se pune peste blatul de la baza si se itinde uniform. Martipanul se pune pe o folie de nailon alimentara sau hirtie/foloe de copt.
Se presara peste el ceva zahar pudra, se intoarece si iarasi se presara cu zahar pudra. Peste marzipan se pune a doua folie/hirtie si se intinde masa de martipan pina se obtine dimensiuna blatului.
Cu ajutorul foliei/hirtiei se aseaza blatul de martipan peste blatul uns cu marmelada/gem.Peste martipan s eintinde a doua parte din marmelada/gemul ramas si deasupra se aseaza a doua parte de blat.