Tort zebra, desert exotic
Un desert din Savana! Un tort zebra. O reteta perfect de facut cu copiii si servita alaturi de o ceasca de ciocolata calda. Pentru a descoperi secretul realizarii acestui tort, urmati reteta noastra explicata pas cu pas ;-)
Ingrediente
8
Cost estimat: 2.99Euros€ (0.37€/porție)
Materiale
- Tava de 28 cm diametru
Preparare
Preparare45 min
Gătire40 min
Amestecati ouale cu zaharul, sarea, uleiul si laptele.
Apoi impartiti amestecul in 2.La o jumatate din amestec, adaugați 175 gr de faina, 1 lingura drojdie si extract de vanilie. Se amesteca bine.
La cealalta jumatate, adaugati faina ramasa (125 gr), 1 lingura de drojdie si pudra de cacao. Se amesteca bine.
In forma de copt data cu unt, puneți 3 linguri din amestecul cu cacao, exact in centrul fomei.
Apoi, tot in centru, puneti 3 linguri din amestecul de vanilie.
Repetati procesul alternand cu 3 linguri din amestecul cu cacao si 3 din cel cu vanilie.
Coaceti 40 minute la 180°C.
Gata!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 494Kcal
- Carbo: 54.8g
- Grăsimi: 26g
- Grăsimi sat.: 4.2g
- Proteine: 8.8g
- Fibre: 2.1g
- Zahăr: 28.7g
- ProPoints: 14
- SmartPoints: 19
Informații nutriționale pentru 1 porție (128g)
Întrebări
Drojdie ori praf de copt?
Praf de copt. Am corectat in reteta scrisa. Multumesc
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: