Carnita se spala, se curata cat mai bine de pielite si se toaca fasii subtiri, de cca 1 cm grosime si 4-5 lungime care se sareaza si se pipereaza dupa gust. Intr-un bol se amesteca boiaua cu amidonul, se dilueaza cu otetul balsamic(puteti folosi si zeama de lamaie), eventual se mai adauga o lingura-doua de apa ca sa se omogenizeze bine. Se pune si ghimbirul ras dupa care se tavalesc fasiile de carne in aceasta compozitie si se amesteca bine. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga zaharul si mierea pana se caramelizeaza putin dupa care se pun si fasiile de carne si se lasa la foc iute mestecandu-se continuu vreo 3min. Dupa aceea se reduce focul, se adauga 2-3 linguri de apa, daca este nevoie si se lasa la foc mic sa se patrunda bine carnea. Cand suntem multumiti de fragezimea carnii se adauga susanul si se amesteca bine inca un minut. Trebuie avut grija in permanenta sa stropim carnea daca este nevoie asa ca la sfarsit sa rezulte si vreo 2 linguri de sos. Sa nu faceti "beahhh" la miere si zahar pentru ca nu va fi nimic foarte dulce sau gretos aici ci dimpotriva usor acrisor si parfumat de prezenta ghimbirului. Puteti sa serviti aceasta fripturica cu un orez basmati(eu am luat amestec salbatic pentru ca imi place cum e mozaicat cu boabele negre), sau alt tip de orez. Orezul l-am spalat bine in cateva ape si l-am pus la fiert in cca 350 ml apa clocotita, am redus focul si l-am lasat asa vreo 10 min dupa care am inchis focul si l-am lasat acoperit sa absoarba apa. Daca doriti sa fie mai bine fiert il puteti lasa 15 min. Dupa ce l-am scurs am adaugat un cubusor de unt si .. gata. Cam atat despre acest porc cu ghimbir si orez basmati adaptat dar care noua ne-a placut foarte mult... Daca il incercati o sa imi dati dreptate...
Comentarii:
Se poate face cu piept de pui sau curcan?!