Pentru inceput, o sa facem marinada pentru carne. Amestecam intrun bol, sosul de soia, vinul, piperul alb, o lingurita de ulei de susan. Amestecam ingredientele si punem carnea de porc taiata cubulete mici in aceasta marinada. O lasam la marinat cel putin 30 de minute .
Preparam sosul dulce-acrisor: incingem in wok otetul in care adaugam zaharul, sosul de soia care a ramas, sucul de limeta, ananasul, mugurii de bambus si sosul de rosii. Amestecam pana se dizolva zaharul. Scurgem sosul intrun bol.Pregatim din nou wokul pentru prepararea carnii. Punem 2-3 linguri de uleiul si cand se incinge, adaugam cubuletele de carne de porc.
Prin metoda stir-fry, prajim carnea de pui pana se rumeneste. Scoatem carnea si o punem deoparte.Incingem din nou wokul. Calim usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul. Adaugam ardeiul gras, ceapa si morcovul si le gatim 2 minute, amestecand continuu.Adaugam si carnea in wok si mai amestecam max 1 minut, cat sa se reincalzeasca carnea.
Sosul dulce acrisor pregatit anterior si restul de uleim de susan, le punem si pe ele in wok si mai lasam aroximativ 3 minute pe foc.Orezul care a fiert conform indicatiilor producatorului, se pune intro tigaie care a fost incinsa cu putin ulei si prajim 2 minute, amestecand orezul in continuu. Il scoatem din tigaie, il stropim cu cateva picaturi de sos de soia si de ulei de susan, pentru al aroma si il punem alaturi de porcul dulce acrisor.
Comentarii:
Delicioasa!