Am taiat carnea de porc in fasii, dupa care am impreunat-o cu amidonul si am pus-o la prajit in putin (o lingura) ulei de arahide (puteti folosi orice alt ulei, sau chiar deloc, carnea de porc fiind destul de grasa oricum). Dupa ce s-a prajit am scos-o pe farfurie si in sosul din wok am adaugat legumele, care se frig al dente. Am pus carnea inapoi in wok, am stropit cu sos de soia (cam 30 ml) si sos chili. Sa nu puneti sare, deoarece sosul de soia este destul de sarat. Orezul il fierbeti in apa cu putina sare, insa si acesta trebuie sa fie un pic al dente, ca sa nu se transforme in mamaliga, atunci cand e prajit cu oul. Am batut doua oua, pe care le-am pus in tigaia cu putin ulei si am amestecat incontinuu, sa se tranforme in fasiute subtiri, dupa care am adaugat si orezul scurs de apa. Nimic mai simplu. Mancarea chinezeasca, mi-a spus mie odata un chinez de la mama lui, trebuie sa respecte trei reguli: culoare, gust si sa fie placuta ochiului. In bucataria chinezeasca, desi totul este atat de simplu, nimic nu este intamplator. In viitorul apropiat vreau sa incerc sa fac si niste pachetele de primavara, asa ca o sa ma pun pe cautat de hartii de orez si o sa va arat ce-o sa iasa. Aaaaa, da, m-am aprovizionat si cu betisoare, si incerc din rasputeri sa ma obisnuiesc sa mananc cu ele. Trust me, it's a hard work! BON APPETIT!
Orezul arata delicios ,insa la carne as mai fi colorat-o putin sau poate sosul de soia folosit nu este ok...nu are o culoare apetisanta (doar din punctul meu de vedere) dar este o reteta interesanta.
Comentarii:
A avut dreptate chinezul... dar la punctul 3 cu placut ochiului ai cam dat-o in bara....
Brocoli si porumb in sosul de la o reteta chinezeasca???
Orezul arata delicios ,insa la carne as mai fi colorat-o putin sau poate sosul de soia folosit nu este ok...nu are o culoare apetisanta (doar din punctul meu de vedere) dar este o reteta interesanta.
E delicioasa! Cu cat pui mai multe legume si mai diversificate cu atat iasa mai bine! A fost peste asteptarile mele!